Новини

Синютка здатний без зайвого піару тримати у руках господарку Львова, – Володимир Гірняк

Одна з найдавніших партій української політики – «Громадянська позиція» у наступній каденції не буде представлена у Львівській міській та обласній радах. Проте голова Координаційної ради партії Володимир Гірняк не вважає жовтневі вибори стратегічною поразкою та акцентує на перспективах команди.

Володимир Гірняк розповів про підсумки виборів і підтримку кандидата на міського голову Львова, пише “Четверта студія” з посиланням на “Дивись Інфо”.

– У контексті адміністративно-територіальної реформи значно послаблюється вплив центральних і обласних органів влади, натомість суттєво зростає значення рад громад і їхніх голів.

Тож про яку поразку можна говорити, коли «Громадянська позиція» буде представлена у 32 громадах Львівщини майже півтора сотнею депутатів? Це один з кращих показників серед усіх партій. Більше того, 11 новообраних голів ОТГ є безпосередньо нашими висуванцями, або ж були нами підтримані. І, повірте, це не випадкові люди, а ті, хто здатен працювати на конкретний результат.

– Але Львівська обласна рада та Львівська ОТГ залишилися без ваших представників…

– Згоден, що це не найкращий вислів, але з огляду на перспективу, є речі набагато важливіші, ніж просто проходження у ту чи іншу раду. Для «Громадянської позиції», яка оголосила курс на оновлення, останній рік став часом надбань і викликів. І основне надбання – це люди, які примкнули до нас і стали вагомою частиною нашої команди: волонтери, ветерани АТО, науковці, медики, освітяни. З цими людьми можна спокійно дивитися у майбутнє. Знаєте, якоюсь мірою нинішню ситуацію в партії можна порівняти зі зміною поколінь у футбольній команді. Для того, щоб оновлена команда здійнялася на вершини, потрібен час для набуття досвіду. У нас багато молодих людей, яким творити майбутнє. Більшість із них задіяна у різноманітних громадських проєктах, має багато перспективних ініціатив, які ми спільно будемо реалізовувати. Це наш проєкт на майбутні роки, а бажання та сила волі для реалізації задуманого набагато важливіші, ніж депутатський мандат.

– Очевидне, питання, якого не оминути. Ви визначилися з підтримкою кандидата у другому турі виборів міського голови Львова?

– Вважаю, що треба бути послідовним. Під час виборчої кампанії я неодноразово заявляв, що Львів потребує змін, що місто втомилося від Садового, а Садовий втомився від міста. І сьогодні я своєї думки не змінив. Треба розуміти, що ми обираємо не стільки між Садовим і Синюткою, як між консервацією міста та його розвитком. Вважаю, що Олег Синютка здатен надати тепер уже Великому Львову нового дихання, влити нову кров у керівництво міста. І дуже важливо, що обираємо не зеленого новачка, а досвідченого управлінця, який дуже добре знає проблеми Львова і, що не менш важливо, як колишній керманич області, добре знайомий з проблемами територій, які відтепер стали частиною Львівської ОТГ. Мені випало співпрацювати з паном Синюткою, коли я був депутатом міської ради, а він – першим заступником міського голови Львова. Потім наші шляхи перетнулися, коли Олег Михайлович був головою обласної адміністрації, а я заступником голови Львівської облради. Визнаю і кажу це всім: Синютка справді фахівець, здатний без зайвого піару тримати в руках господарку.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

20 години тому