Суд звільнив від в’язниці водія львівської маршрутки, який на смерть збив людину (ФОТО)

Новини 13 Січня, 2023 59

Вулиці тоді добре освітлювались

Залізничний районний суд Львова визнав винним у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди водія львівської маршрутки, проте звільнив його від тюремного ув’язнення, встановивши три роки іспитового терміну. Про це з посиланням на матеріали справи повідомляє Zaxid.net

ДТП сталася ввечері, 9 вересня, близько 20:00 год., на вулиці Люблінській, у Львові.

Попередньо правоохоронці встановили, що водій маршрутного таксі № 51, 40-річний мешканець одного з сіл Львівського району, здійснив наїзд на 71-річну львів’янку. Після ДТП жінку забрали в реанімацію.

«Внаслідок ДТП, жінка отримала важкі травми та була госпіталізована до реанімаційного відділення», – повідомлялося в поліції.

Пізніше з матеріалів справи видно, що потерпіла не вижила.

У вироку суду за 10 січня 2023 року, вказано, що ДТП трапилась 9 вересня 2022 року на вул. Любінській біля будинку №92. Водій маршрутки №51 («Успіх БМ») був неуважним, не зменшив швидкість перед нерегульованим пішохідним переходом та збив 71-річну жінку, яка переходила дорогу. Судячи з оперативних фото поліції, пішохідний перехід був освітлений, тобто водій мав можливість побачити жінку. Жінка померла від важких травм.

У суді 40-річний водій визнав свою провину, просив суворо не карати та заявив, що відшкодував збитки потерпілій стороні. Родичка загиблої жінка просила суд суворо не карати водія, а також прокурор просив суд про призначення іспитового терміну.

Суддя Андрій Кирилюк, який вів розгляд справи визнав водія винним у смертельній ДТП та призначив покарання у вигляді п’яти років тюрми, однак його звільнили від відбування покарання з встановлення трьох років іспитового терміну.

Протягом цього часу чоловік має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання і роботи.

Коментарі

Позначки: ,