Сучасний комп’ютерний томограф запрацював у Львівському обласному клінічному діагностичному центрі

Новини 03 Серпня, 2024 96

Фото

Кабінет комп’ютерної томографії з новим сучасним томографом Optima CT 520 відкрили сьогодні, 2 серпня, у Комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний діагностичний центр».

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу Львівської обласної ради.

Участь у першому запуску томографа взяли керівники львівських медичних закладів, обласна влада, військові, духовенство, керівництво і депутати Львівської обласної ради.

«Завдяки новому обладнанню ми збільшимо кількість надання медичних послуг. У нас є кваліфіковані лікарі, які працюють на цьому обладнанні. У нас також є база для навчання лікарів-інтернів, яких ми вчимо і влаштовуємо на роботу. Дякую Міністерству охорони здоров’я, Львівській військовій адміністрації за підтримку і сприяння та Львівській обласній раді за виділення коштів на ремонт», – зазначив директор Львівського обласного клінічного діагностичного центру Роман Пукаляк.

Комп’ютерний томограф Optima CT 520, вартістю понад 8,5 млн грн, закуплений за кошти спеціального фонду держбюджету. А от гроші на капітальний ремонт приміщення виділили з обласного бюджету.

«За кошти обласного бюджету, а саме – 1,37 мільйона гривень, ми відремонтували приміщення кабінету томографії для нового обладнання. Ремонт провели з дотриманням сучасних ефективних засобів захисту від рентгенівського випромінювання, приміщення обладнали сучасною системою кондиціонування та вентиляції.

Загалом у нашому обласному центрі, який надає жителям Львівщини й військовим тисячі безоплатних послуг у рік, тепер 2 робочі томографи. Це підвищує ефективність обстеження та можливість встановлення точних діагнозів, а отже, вчасного початку лікування. А також — при аварійних ситуаціях чи виході з ладу одного з томографів, дозволить не зупиняти діагностичний процес, забезпечити високоякісним безплатним обстеженням додаткову кількість пацієнтів, розширити навчальну базу для лікарів-інтернів медуніверситету. Ремонт проведено з дотриманням сучасних ефективних засобів захисту від рентгенівського випромінювання, приміщення обладнано сучасною системою кондиціонування та вентиляції», – зазначив на відкритті в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

У Львівському обласному клінічному діагностичному центрі надають медичні послуги пацієнтам з усієї України, військовослужбовцям та українцям, які постраждали внаслідок російської агресії. Привітали колектив і вручили нагороди лікарям представники Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Освятив і поблагословив приміщення священник і депутат Львівської обласної ради Микола Біляк. «Тішуся, що діагностичний центр має такий апарат, щоби люди могли приходити сюди, а лікарі могли полегшувати їм страждання, лікувати та діагностувати їх», – сказав Микола Біляк.

Як зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Літвінська, за останні 4 роки різним медустановам області закупили вже 8 компʼютерних томографів, Незабаром ще один запрацює у комунальному Центрі дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

Коментарі

Позначки: , , ,