Новини

Степанов про відпустки і туризм: Щоб щось планувати, рішення України недостатньо

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов не знає, коли українці зможуть відпочивати за кордоном, а для іноземців українська влада продумує правила в’їзду.

Джерело: Степанов на брифінгу 11 червня, відповідаючи на запитання про планування літніх відпусток за кордон на тлі пандемії, пише УП

Пряма мова: “Для того, щоб щось планувати, рішення виключно України недостатньо. Для цього потрібно відновлення авіасполучення, можливість поїхати в якості туриста до тої чи іншої країни і рішення цієї країни відповідно.

Я хотів би наголосити, що підвищення захворюваності ми спостерігаємо не тільки в Україні, а й в інших країнах – і в Німеччині, і в інших європейських країнах. Тому про планування (поїздок) ми зможемо говорити після рішення тих чи інших країн”.

Деталі: На запитання, чи влада розглядає варіант, щоб туристи в аеропорту проходили тест на коронавірус замість 14-денної ізоляції, голова МОЗ відповів ствердно, але наголосив, що “будь-яке тестування може здійснюватися виключно медичними працівниками”.

Пряма мова: “Якщо говорити взагалі про перетин кордону, про відновлення міжнародного сполучення, яке на сьогодні заплановано з 15 червня, то ми розглядаємо разом із Міністерством інфраструктури – це робити “червону зону” і “зелену зону” для країн, з якими у нас буде відновлено сполучення.

Червона зона – країни, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні, зелена – країни, де вона краща. Залежно від цього і будуть пропонуватися дії з людиною, яка прибуває. Зелена зона не передбачає обсервації чи самоізоляції, червона – буде передбачати.

Також ми розглядаємо питання щодо тестування, щоб зробити комфортніше.

В обов’язковому порядку в іноземця має бути страховий поліс – ми будемо пропонувати, щоб це було обов’язковою умовою.

Зараз ми ці питання доопрацьовуємо. Результати наших опрацювань буде оголошено”.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Напружені військові України пробують новий стиль рекрутингу, – WSJ

"Набір добровольців є частиною зусиль щодо поповнення сил, виснажених більш ніж дворічною війною з Росією",…

2 години тому

Ядерній зброї рф є противага

Військово-політичне керівництво рф, напевно, не дуже добре розуміється на власних об’єктах атомної енергетики та можливих…

13 години тому