Новини

«Слуги» пропонують призначити місцеві вибори невідомо за якими правилами, – нардеп

Монобільшість намагається змінити виборче законодавство напередодні місцевих виборів та призначити вибори без визначення територіальних одиниць, де ці вибори відбуватимуться. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в інтерв’ю журналістам, пише Четверта студія з посиланням на “Європейську Солідарність”.

Він зазначив, що в проекті постанови про призначення місцевих виборів встановлюється проведення виборів лише Київської міської ради та обласних рад.

«І все. Тому що вони об’єднані територіальні громади зараз змінюють, перерозподіляють. І райони вони зараз перерізають. Зараз вони вносять постанову про призначення виборів без районів, без міст, тому що вони кажуть – ми потім перерозподілимо райони», – пояснив депутат.

Олексій Гончаренко також розкритикував намагання монобільшості внести поправки до Виборчого кодексу напередодні виборів. Він нагадав, що змінювати виборче законодавство заборонено безпосередньо перед проведенням виборів.

«В усіх нормальних країнах є таке поняття, що менше, ніж за рік до виборів правила гри не змінюються. Тобто ви б прийшли грати у футбол, а перед початком, за десять хвилин до того як почався матч вам кажуть – два воротаря і сім гравців, а інші нехай йдуть геть. Тепер ми граємо інакше», – зауважив представник «Європейської Солідарності».

«А зараз вони виносять на голосування постанову про призначення місцевих виборів і навіть не знають куди ці вибори. Наприклад, Миколаївська районна рада Одеської області – вона ще існує чи вже ні? Ми можемо туди призначати вибори чи ні? Тому що постанова про перерізання районів ще попереду, ми навіть не знаємо в який день – чи це буде завтра, чи післязавтра, чи в четвер. Але поки що вона не прийнята і можливо навіть не буде прийнята», – також зазначив депутат.

Олексій Гончаренко зауважив, що фракція «Європейська Солідарність» не буде підтримувати постанову про перерозподіл ОТГ, бо в ній не враховано думку місцевого самоврядування і райони перерізають, так як вирішили обласні адміністрації.

«Як вибори відбудуться і за якими правилами невідомо. В яких громадах, в яких районах – невідомо. Але сьогодні нам пропонують прийняти постанову про вибори невідомо як і невідомо куди», – сказав депутат.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

У Львові з вікна вистрибнув неповнолітній (ВІДЕО)

На місці присутні медики

4 години тому

У Києві відбувся благодійний концерт

Горбунов, TAYANNA, KAMALIYA, KROPIVA зібрали 500 тисяч гривень на допомогу бійцям

4 години тому

Lila Vi заспівала про усвідомлення себе у новій пісні «Хто я є»

Lila Vi – українська співачка, учасниця українсько-французького гурту Sc, який дає багато благодійних концертів на…

6 години тому