Новини

Скандальне звільнення директорки львівської школи №96: вчителі й батьки погрожують перекрити трасу Київ – Чоп

Колектив вчителів та батьки учнів львівської школи №96, які не згодні з призначенням нової директорки, погрожують перекрити міжнародну трасу Київ – Чоп.

Про це “Еспресо.Захід” повідомив адвокат звільненої директорки Галини Михайлик Андрій Петришин, пише Четверта студія.

“Ми неодноразово звертались з проханнями, заявами, клопотаннями до міського голови Андрія Садового з приводу досудового врегулювання. Якщо ж ми не будемо почуті і завтра, трудовий та батьківський колектив підуть на перекриття траси”, – каже Андрій Петришин.

За його словами, трудовий і батьківський колектив 96-ї школи, а це близько 850 людей, підписались за те, аби залишити на посаді попередню директорку, адже вважають, що конкурс на посаду був проведений з порушеннями, отже його результати незаконні. Однак ці звернення ігнорують, тож люди готові вдатись до радикальних дій.

“Гадаю, що проблема саме у Закалюку. Вочевидь Галина Михайлик не підходить у формат його бачень щодо співпраці. Можливо, він хотів якось відступного за цю посаду, вона не пішла на його натяки, ось він і влаштував їй оце пекло”, – припустив адвокат.

Що відомо про звільнення директорки школи № 96

Галина Михайли очолювала 96-ту школу, що на Сихові, впродовж двох років. У лютому закінчився термін дії її трудового договору. Його не продовжили, а призначили конкурс на посаду. Конкурс відбувся ще 8 березня, його виграла Ярина Нечепурна, яку і призначили на посаду. Водночас Галина Михайчик та колектив школи не визнають результати конкурсу, оскільки вважають, що він відбувся з порушеннями. З 15 березня новопризначену директорку не пускають на робоче місце.

23 березня Ярина Нечепурна повідомила на своїй сторінці у фейсбук, що її автівку пошкодили невідомі та додала, що їй не хотілося б думати, що це пов’язано з посадою.

4 квітня начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк оприлюднив відео, як його та новопризначену директорку не пустили до школи та пояснив причини звільнення Галини Михайлик.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

6 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

18 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

19 години тому