Новини

Сенат Австралії ухвалив заяву щодо Голодомору в Україні

Верхня палата австралійського парламенту – Сенат – ухвалила заяву до 85-х роковин Голодомору 1932-22 років в Україні. Про це повідомила автор документа сенатор Катрина Білик на своїй сторінці у Facebook

“Сьогодні моя заява з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-22 років в Україні знайшла схвалення Сенату”, – зазначила вона.

У заяві австралійський Сенат засудив дії сталінського режиму, спрямовані на знищення національних, культурних та релігійних прав українців, а також нагадав, що внаслідок свідомих дій цього режиму в 1932-33 роках майже 7 млн українців померли від голоду.  Крім того, Сенат визнав важливість пам’ятати ці страшні події, щоб запобігти таким злочинам проти людства в майбутньому. Закликав вшанувати пам’ять тих, хто загинув під час Голодомору, а також засвідчити свою повагу і підтримку австралійським українцям, які пережили цю страшну трагедію і розповіли про неї. “Приєднатися до української спільноти Австралії та світової спільноти у вшануванні цих трагічних подій в рамках кампанії “Україна – пам’ятає, світ – визнає”, – йдеться у заяві.

Союз українських організацій Австралії та Посольство України в Австралії привітали ухвалення цієї заяви і подякували сенатору Білик за порушення такого важливого для українців всього світу питання у стінах австралійського Сенату.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

20 години тому