Новини

Садовий застосовує адмінресурс на виборах у Львові

Партія “Самопоміч” використовує адміністративний ресурс на місцевих виборах у Львові. 

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Львівської міської ради Сергій Івах, пише Четверта студія.

“Учора мав нагоду бути присутнім на агітаційному заході кандидата від «Самопомочі» у Львівську міську раду, який проводили на площі Святого Теодора. Я насправді підтримую ініціативу, коли депутати і кандидати в депутати йдуть до людей. АЛЕ… Зустріч відбувалась о 18:00 год. І я дійшов до висновку, що у виборчій кампанії провладною партією застосовано адмінресурс, адже на зустрічі в позаробочий час були присутні: голова Галицької адміністрації Андрій Зозуля, його заступник Роман Гавчак, керівник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко-Швець”, – повідомив Івах.

Він додав, що на зустрічі “полились солодкі обіцянки… Одним словом, якщо хочуть, то можуть все: і позамітати, і поприбирати, і світло увімкнути, і заасфальтувати дорогу, і навіть поклони будуть бити, аби тільки мешканці голосували за кандидата від провладної партії”.

“Схема проста: працівники ЛКП телефонують до людей і кажуть, що будуть збори з керівництвом, а на зустріч «випадково» приходить кандидат від «Самопомочі». Класика застосування адмінресурсу. А ми, кандидати, бігаємо, друкуємо запрошення, переживаємо. На моє питання, чи вони готові в позаробочий час їздити на всі запрошення, чиновники міської ради відповіли ствердно”, – наголосив Івах.

Він звернувся до чинних депутатів та кандидатів у депутати: “Запрошуйте на свої зустрічі чиновників міської ради – вони отримали «добро» їздити з кандидатами. Аби тільки представники влади пам’ятали про норму ст. 57 Виборчого кодексу України, яка забороняє посадовцям брати участь в передвиборчій агітації”.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

11 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

12 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

13 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

13 години тому