Садовий втікає від зустрічі з поляками

Новини 01 Жовтня, 2024 21

історія з відтягуванням побудови заводу дуже нагадує історію з так званим електронним квитком, який досі по-людськи так і не запрацював

Андрій Садовий зганьбив Львів. Інакше важко охарактеризувати ситуацію скандал, який фактично призвів до призупинення будівництва у місті сміттєпереробного заводу.

Про це повідомив політик Володимир Гірняк, пише Четверта студія.

“Причини озвучено. Коли завод був готовий майже на 70 відсотків, комунальне підприємство “Зелений Львів” зажадало від польських підрядників підписання нових додаткової угоди. Ті прогнозовано відмовилися, не второпавши раптових причин зміни “правил гри”.

Залишмо юридичні аспекти на розгляд суду, без якого конфлікт, швидше за все, не вирішать. Поговоримо про здоровий глузд. Ви вірите, що у справі на десятки мільйонів євро комунальне підприємство може вести свою політику без відома Садового? Як би не так.

Більше того, складається враження, що львівський мер просто втікає від зустрічі з польськими партнерами, як шкідливий кіт, що надзюрив у тапки господарю.

Як, скажіть, пояснити ситуацію, коли представники польської компанії Control Process S.A. приїздять на переговори, аби по-людськи владнати ситуацію, а мер якогось біса їде до Вашингтона, прихопивши з собою Москаленка з Кіралем, які з огляду на свої посади теоретично могли б вести розмову з поляками.

Що маємо на зараз. 15,6 млн євро вкладених у будівництво, невіддані кредити і відсутність заводу у найближчій перспективі. Ото господара маємо в місті! Ото газдує!

Але в дурості Садового теж не звинуватиш. Очевидно, щось гризе і муляє бургомістра. Ми ж пам’ятаємо, як не лежала мерська душа до сміттєпереробного заводу ні 5 років тому, ні 10, ні 15. Чому? Про це окрема тема. Просто знаючі люди кажуть, що “сміття – це бізнес мерів”, а поява заводу з відповідним обліком дещо виводить цей бізнес із тіні. Кому ж таке треба!

Мені особисто історія з відтягуванням побудови заводу дуже нагадує історію з так званим електронним квитком, який досі по-людськи так і не запрацював, попри мільйонні інвестиції у проєкт його запуску. Щось два стратегічно важливих для міста і його мешканців питання викликають у мера з кипучою натурою перманентні напади апатії і бездіяльності, – написав Гірняк..

Коментарі

Позначки: , , , , ,