Садовий хотів вкрасти у держави пам’ятку культурної спадщини

Новини 03 Жовтня, 2024 172

Прокурори вимагають повернути державі пам’ятку культурної спадщини

Галицькою окружною прокуратурою міста Львова пред’явлено позов про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні державним майном.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Мова йде про пам’ятку культурної спадщини – приміщення в оборонних мурах Бернардинського монастиря у Львові. Їх загальна площа складає понад 1000 кв.м.

Підставою звернення прокурорів до суду було безпідставне оформлення міською радою права комунальної власності на вказані приміщення. У подальшому вони були передані в оренду одному з державних науково-реставраційних інститутів.

Згідно чинного законодавства розпорядником спірної нерухомості є Міністерство культури та стратегічних комунікацій України та Львівська обласна державна адміністрація. Відтак міськрада не мала правових підстав розпоряджатись майном та укладати договір оренди на цю нерухомість.

Захищаючи інтереси держави, прокурори вимагатимуть усунення перешкод державі у користуванні та розпорядженні майном, скасування рішення виконавчого комітету міськради, в якому йдеться про оформлення права комунальної власності на вказані приміщення, скасування державної реєстрації права власності на нього та звільнення займаних науково-реставраційним інститутом приміщень.

Коментарі

Позначки: , ,