Новини

Садовий дав доручення проконтролювати стан протипожежної безпеки в комунальних установах

Міський голова Андрій Садовий прокоментував нещодавні події в одеському коледжі, внаслідок яких, за попередніми даними, в пожежі загинуло 12 людей. Відтак, мер зазначив, що наполягатиме на максимальному контролі за станом протипожежної безпеки в комунальних установах Львова. Також він вимагатиме персональної відповідальності від всіх керівників цих закладів. Про це інформує прес-служба ЛМР, пише Четверта студія.

“Декілька місяців тому ми давали доручення, щоб усі наші міські будівлі обстежили. Також я пропоную, аби кожен керівник мав персональну відповідальність за стан протипожежної безпеки в будівлі, де він є керівником. Це стосується кожної школи, кожного закладу культури, театру, мистецьких шкіл, наших комунальних установ. Я вимогливо наполягаю, щоб мої заступники, кожен по своєму напрямку, організували роботу таким чином, щоб такої біди, яка сталася в Одесі, у нас не було. Повинен бути максимальний контроль», — зазначив міський голова.

Він також додав, що спільно з керівництвом ДСНС області в місті організовуватимуть позапланові виїзди з перевірки протипожежної безпеки в закладах Львова.

«Ніщо не може зрівнятися з життям людини. Я думаю, що ми з керівником ДСНС області пропрацюємо роботу таким чином, щоб були позапланові виїзди, і ми могли чітко розуміти, хто з керівників відповідально ставиться до своєї роботи, а хто нехтує обов’язками», — додав мер.

Відтак, Андрій Садовий дав доручення приспустити державний стяг на вежі міської ратуші, у знак солідарності з Одесою.

«Те, що робиться в Одесі, — поза межами здорового глузду: і трагедія в дитячому таборі, і те, що зараз сталося… Станом на сьогодні, є 12 загиблих, іще двох людей шукають. У четвер ми приспускали державний прапор у знак солідарності. Я пропоную сьогодні знову це зробити. Ми до Одеси маємо особливий сентимент. Це дуже красиве місто. Я думаю, цей біль резонує в серцях кожного львів’янина», — підкреслив Андрій Садовий.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3 поверсі виникла пожежа.

Станом на сьогодні, кількість загиблих зросла до 12, є 30 постраждалих. 5 грудня в знак солідарності з громадою Одеси на вежі міської ратуші Львова приспустили прапор України.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

21 годину тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

22 години тому