Новини

Рятувальники Львівщини отримали сучасний пожежний автомобіль

Новий пожежний автомобіль першої допомоги АПД-2 марки Peugeot Boxer, 4х2, укомплектований аварійно-рятувальним обладнанням та пожежно-технічним інструментом придбало Головне управління ДСНС України у Львівській області в рамках проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні».

Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради, пише Четверта студія.

Проект реалізується за підтримки Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Це другий із п’яти автомобілів легкого класу, передбачених для закупівлі в межах цього проєкту.

Автомобіль, вартістю понад 3 мільйони гривень, потужністю двигуна в 160 кінських сил, максимальною швидкістю з повним навантаженням – 155 км/год, ємністю цистерни для води – 500 л, ємністю баку для піноутворювача – 20 л. У комплектацію авто також входить аварійно-рятувальне обладнання: гідравлічний інструмент, бензоріз, бензопила, медична укладка із необхідними лікарськими засобами.

«Авто є універсальним спецтранспортом для порятунку людей під час ДТП, гасіння невеликих пожеж та інших небезпечних подіях, й дозволить врятувати не одне людське життя», – кажуть в Управлінні ДСНС України.

Довідково:

«Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» – це транскордонний проект, який втілюється Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» спільно з рятувальниками Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей та Воєводською комендатурою Державної пожежної служби в Ряшеві в межах Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині хотіли вкрасти 35 мільйонів гривень

Незаконний тендер щодо ремонту будівлі гуртожитку вартістю понад 35 млн грн – прокурори Стрийщини запобігли…

1 годину тому

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

13 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

15 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

15 години тому