Новини

Розслідування справи “вагнерівців” є справою честі для України, – генерал

Зволікання із створенням ТСК по справі «вагнерівців» є небезпечним для українських розвідників, які були залучені до спецоперації.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, пише Четверта студія.

«Якщо винні залишаться безкарними, вони і надалі будуть створювати передумови для витоку державних таємниць прямо до головних зацікавлених споживачів – до Кремля», – наголошує Забродський.

«По-друге, істину потрібно встановити не лише для того, щоб покарати винних, але й для відновлення довіри західних партнерів, яку ціною неабияких зусиль було встановлено протягом 2014-2018 років. Саме шляхом очистки державного сектору від кремлівських шпигунів», – переконаний генерал Забродський.

За його словами, розвіддані партнерів вкрай важливі для забезпечення обороноздатності нашої країни. «Несподіваний і немотивований зрив спецоперації завдав удару по цій довірі, можливоб на роки вперед. І відновлення такої довіри, в першу чергу, є нашим національним інтересом», – говорить народний депутат.

Він зауважив, що ПВК «Вагнер» є міжнародною терористичною організацією, яка створює найбруднішу роботу і виконує її саме для путінського режиму по всій земній кулі.

«На них – кров українських військових і цивільних громадян. У складі злочинної групи планувалося затримати двох терористів, причетних до збиття маладійського Боїнгу МН-17 під Торезом. Терориста, причетного до збиття транспортного ІЛ-76 під Луганським аеропортом. Терориста, причетного до збиття АН-26 під Луганськом», – нагадав Забродський.

«За лічені години до успішного затримання військових злочинців імовірний «кріт» у військовому керівництві України гарантував свободу цим вбивцям і знищення ще однієї порції доказів злочинів путінського режиму проти України», – констатує представник «Євросолідарності».

«На жаль, небезпека зараз загрожує безпосереднім учасникам спецоперації як з боку російських спецслужб, так і, на жаль, з боку української влади, яка, замітаючи сліди, допускає незаконний і аморальний тиск на чесних, патріотичних українських розвідників і контррозвідників, розв’язала проти них психологічний терор. Зокрема, поширюючи про них фейки на так званих інформаційних зливних бачках», – говорить Михайло Забродський.

«Розслідування таких справ є питанням честі для нашої країни. Українські військовослужбовці і співробітники спецслужб мають свідчити лише перед українськими державними органами і парламентською слідчою комісією.  Ми ще раз наголошуємо, що створення ТСК і встановлення істини по цій справі є питанням національної безпеки України. Яке б мало об’єднати всіх парламентарів у Верховній Раді України», – резюмує бойовий генерал.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

22 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

23 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

1 день тому