Новини

AstraZeneca звинуватили у публікації застарілих даних про випробування вакцини в США

Незалежна комісія США з оцінки вакцин проти COVID-19 звинуватила компанію AstraZeneca у публікації застарілих даних про випробування своєї вакцини в США.

Про це повідомляє пресслужба Національного інституту алергії та інфекційних захворювань при МОЗ США, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

“Незалежний комітет по моніторингу даних та безпеки суб’єктів дослідження висловив занепокоєння опублікованою AstraZeneca інформацією щодо вихідних даних клінічного випробування вакцин проти COVID-19. Комітет висловив занепокоєння, що AstraZeneca могла включити застарілу інформацію з цього випробування, яка, можливо, надала неповне уявлення про дані щодо ефективності”, – розповіли представники інституту.

Опублікований 22 березня звіт про результати випробувань вакцини проти COVID-19 виробництва компанії AstraZeneca в США містив дані станом на 17 лютого 2021 року. Експерти закликали компанію AstraZeneca переглянути дані та якнайшвидше опублікувати свіжу інформацію.

У відповідь AstraZeneca представники заявили, що негайно зв’яжуться з незалежною комісією з контролю над випробуваннями вакцини на нададуть останні дані.

“AstraZeneca Plc планує оприлюднити оновлені результати дослідження в США своєї вакцини від COVID-19 протягом 48 годин після критики наукового агентства про те, що в опублікованому в понеділок аналізі містилася стара інформація”, – йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Коментарі

Олег Довганик