Новини

Росія знову погрожує бомбити об’єкти у Києві

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю телеканалу “Аль-Джазіра” заявив, що якщо американські РСЗВ в Україні будуть обстрілювати російську територію, Москва відповість ударом по центрах прийняття рішень.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

“Безумовно, на цю загрозу ми маємо реагувати. І цілком очевидно, що у разі, якщо, не дай Боже, ці види озброєнь будуть використані проти російських територій, у цьому випадку у Збройних сил нашої країни не залишиться іншого вибору, крім як діяти на ураження центрів ухвалення рішень”, – сказав Медведєв.

За його словами, “усім зрозуміло, що це за центри – це і міністерство оборони, і генштаб, і все, що завгодно”. Перераховані об’єкти розташовані в Києві і Росія вже багато разів намагалась їх знищити крилатими ракетами.

1 червня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні чергового пакету військової допомоги на 700 млн доларів, що включає постачання американських систем залпового вогню HIMARS та снарядів до них.

У Пентагоні після цього заявляли, що американські РСЗВ повинні забезпечити ЗСУ більш точне враження цілей на далеких дистанціях. “Питання відстані ударів вирішуватиметься Збройними силами України самостійно”, – уточнила сьогодні американський посол в Україні Бріджіт Брінк.

При цьому Київ запевнив адміністрацію США, що HIMARS “використовуватимуться тільки в оборонних цілях”, заявив заступник міністра оборони США з політичних справ Колін Кол.

Наразі йдеться про відстань ураження в 80 кілометрів, але ці установки можуть стріляти ракетами, які вражають ціль на відстані 300 км. Їх поки що Україні не дають.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Росія

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

2 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

10 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

10 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

10 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

14 години тому