Російськомовна чиновниця Садового отримала підозру

Новини 04 Березня, 2024 1 347

«Дерево, яке стало причиною трагедії, на вигляд було повністю здорове», - Олександра Сладкова

Інформацію про це підтверджують декілька джерел, натомість Львівська обласна прокуратура наразі не коментує цю ситуацію

Заступниця директора департаменту економічного розвитку міськради Олександра Сладкова отримала підозру через відмивання коштів на очистці озера.

Про це ІВ Четверта студія повідомили кілька незалежних між собою джерел.

“З власних джерел відомо, що ще в минулого тижня одній з чиновниць міської ради Львова було оголошено підозру за те, що підозрюється у привласнені коштів на очистці озера у м.Львові.

Вже декілька днів ніхто з офіційних джерел прокуратури не доповідають за цю історію, а в міській раді всі тихенько по цій ситуації та не знають, чим то все закінчиться і до кого наступного прийдуть правоохоронці”, – написав у Фейсбуці депутат ЛМР та очільник ГО “Варта-1” Ігор Зінкевич.

Скрін допису Ігоря Зінкевича

Як стало відомо ІВ Четверта студія, йдеться саме про скандальну російськомовну чиновницю Олександру Сладкову, яка раніше офіційно відповідала за екологію у місті Львова, а реально закупляла неякісні дерева для посадки на вулицях міста.

Інформацію про підозру Олександрі Сладковій підтвердили і громадські активісти, які відстоюють інтереси зелених зон у місті Львова.

Також цю інформацію нам підтвердили і у правоохоронних органах.

Як відомо, мер Львова Андрій Садовий перебував у Великобританії, тож, припускаємо, усі чекають на повернення Садового та його “вирішення” цього питання, враховуючи велику любов очільника міста Львова до цієї російськомовної чиновниці.

Зазначимо, 23 березня 2023 року керівницю управління екології міськради Олександру Сладкову призначили заступницею директора департаменту економічного розвитку Львівської міськради. Сладкова очолила управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради у листопаді 2019 року

До цього вона працювала начальницею відділу урбаністики у ЛКП “Інститут просторового розвитку” з 2016 року, очолювала управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури міськради (2014-2016), була менеджеркою проєктів програми міжнародної діяльності у КУ “Інститут міста” (2012-2014), спеціалісткою відділу інвестиційних проєктів у ЛКП “Львівавтодор” (2019).

Нагадаємо, чиновниця Садового виступала перед дітьми у Львові російською мовою.

“На лінійці, яка проводилася російською мовою, перед своїми вчителями та російськомовними дітьми я виступила російською, можливо, автоматично, можливо, в першу чергу, вважаючи себе випускницею цієї школи, – написала, зокрема, Олександра Сладкова у Facebook, коментуючи відео зі своїм виступом, яке уже опублікували в мережі. – Прошу вибачення у тих, чиї почуття я сьогодні образила. Якби я могла повернути час назад, я певно говорила б українською”.

Львівська школа №45 є однією з п’яти львівських шкіл, де навчальний процес до останнього вівся російською мовою. Окрім того, у Львові працюють дві загальноосвітні держдавні школи з польською мовою навчання.

У LinkedIn-профілі Олександри Сладкової зазначено, що окрім української та російської, вона володіє англійською, німецькою, польською та норвезькою мовами.

Коментарі

Позначки: , ,