Російські війська посилюють активність на східному та південному напрямках

Новини 13 Квітня, 2022 107

Зеленський пояснив, навіщо після звірств у Бучі вести переговори з РФ

Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського – пише Четверта студія.

 Ця війна проти України може завершитись тільки стратегічним програшем росії – раніше чи пізніше. Або російське керівництво буде реально шукати мир, або внаслідок цієї війни Росія назавжди залишить міжнародну арену.

▪️ В Київ прибули президенти чотирьох держав – друзів України. Тих, хто допомагає нам від перших днів. І хто зараз на рівні Євросоюзу просуває більш жорсткий санкційний пакет проти Росії. Польща, Литва, Латвія, Естонія. . Переговори були плідними.

▪️ Говорив сьогодні з президентом США Байденом. Обговорили новий пакет оборонної підтримки України – на 800 мільйонів доларів. Зброя, боєприпаси, інша допомога. Артилерійські системи, бронетранспортери, гвинтокрили. 

▪️ Звернувся до парламенту і народу Естонії. Ми вже співпрацюємо з Естонією в галузі цифровізації. А після війни це може стати ще масштабнішим. Для відновлення державних та бізнесових цифрових систем, для кіберзахисту. Для відновлення відповідних освітніх закладів.

▪️Російські війська посилюють активність на східному та південному напрямках. Намагаються відігратись за поразки. Продовжують ракетно-бомбові і артилерійські удари. Уся ця гарячкова активність окупантів свідчить передусім про їхню невпевненість. 

▪️ Підписав укази про нагородження наших захисників. Державними нагородами відзначені 270 військовослужбовців Збройних Сил України, 7 з них посмертно, а також 11 працівників Управління державної охорони.

Коментарі

Позначки: