Новини

Рада розірвала угоду з рф щодо співробітництва у запобіганні ВІЛ

24 серпня 2023 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом російської федерації про співробітництво у галузі попередження розповсюдження хвороби, що спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ-інфекції)». Цей документ було укладено 20 років тому — 28 січня 2003 року у Києві. За це рішення проголосували 246 депутатів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОЗ.

«Сьогодні рівно 1,5 року як наша країна та громадяни потерпають від щоденних атак країни-терориста. За цей час ми чітко усвідомили, що цінності життя в росії не існує. Тому досі чинна угода про об’єднання зусиль з рф у запобіганні та боротьбі з ВІЛ виглядає як своєрідне блюзнірство. Міністерство охорони здоров’я системно працює над виходом України з усіх міжнародних актів у сфері охорони здоров’я, які пов’язують нашу державу договірними зобов’язаннями з країнами СНД, білоруссю та російською федерацією. Дякуємо Парламенту, що оперативно підтримує кожну таку ініціативу», — прокоментувала заступниця міністра охорони здоровʼя Марина Слободніченко.

Під час свого виступу у Верховній Раді заступниця міністра зазначила:

«Щодня ми втрачаємо наших воїнів, цивільних, дітей. Щодня українці втрачають здоровʼя і життя за свій вибір бути незалежними, за вибір бути європейцями. Коли ми щодня платимо таку ціну, ми не маємо права залишатися в договірних відносинах з країною-агресором».

Україна спільно з міжнародними партнерами та організаціями системно вирішує питання, пов’язані з проблематикою ВІЛ-інфекції, має всі необхідні для цього інституційні спроможності та не потребує жодних зв’язків з ворожою для нашої держави країною.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Міноборони планує додати функцію електронних направлень на ВЛК через Резерв+

Дмитро Лазуткін сьогодні повідомив, що висновки військово-лікарської комісії для військовозобов'язаних громадян України дійсні п'ять років

2 години тому

На Львівщині змінився військовий комендант

Раніше був Тарас Грень

3 години тому

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

4 години тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

5 години тому