Новини

Путін хоче поглинути Білорусь, – Порошенко

Народ Білорусі, який сьогодні виборює своє право на вільні і справедливі вибори, має беззаперечну підтримку українців. Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на багатотисячній акції «З Незалежністю не жартують» у центрі Києва, пише Четверта студія.

«Біля цієї площі, тут, на Грушевського 22 січня 2014 року віддав своє життя за європейську Україну білорус Михайло Жизневський. Я як Президент мав високу честь присвоїти посмертно Михайлові звання Герой України», – нагадав Петро Порошенко.

«Акт про проголошення Незалежності України Верховна Рада ухвалила 24 серпня. А 25 серпня білоруський парламент проголосив державну незалежність Білорусі. І зараз у ці дні вона під величезною загрозою», – застерігає Порошенко.

«Стратегічна мета Росії – аншлюс Білорусі. Путін хоче поглинути її, як Гітлер колись Австрію. Натомість ми, українці, Євросоюз і головне – сам білоруський народ потребують незалежної білоруської держави», – переконаний Петро Порошенко.

«Ми з вами, мільйони українців сьогодні тримаємо кулаки за те, щоб демократія в Білорусі перемогла. Щоби білоруський народ і тільки він обрав собі владу на вільних і чесних виборах. Щоби в Білорусі не пролилася кров. І щоби її землю не топтала російська солдатня. Ми з вами з Європейської площі Києва висловлюємо європейську солідарність з білоруським народом. Живє Бєларусь!», – закликав лідер «Європейської Солідарності».

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

9 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

17 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

17 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

18 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

21 годину тому