Прикордонники Львівського загону взяли участь в інклюзивних змаганнях зі стронгмену серед військових і ветеранів

Новини 22 Червня, 2024 28

У Тернополі вперше відбулися всеукраїнські змагання для поранених військових і ветеранів російсько-української війни «Звитяга Нескорених»

Прикордонники Львівського загону взяли участь в інклюзивних змаганнях зі стронгмену серед військових і ветеранів

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДПСУ

Днями в Тернополі вперше відбулися всеукраїнські змагання для поранених військових і ветеранів російсько-української війни «Звитяга Нескорених». У них взяли участь 115 стронгменів чоловіків і жінок з 10 областей України. Вони змагалися в адаптивних видах спорту. Участь в змаганнях взяли і прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону.

Сергій Дубов посів перше місце у веслуванні на тренажері, вправі ривок гирі та жимі лежачи. Нагадаємо, початок повномасштабного вторгнення росіян прикордонник зустрів у Маріуполі. 24 березня 2022 року позиції, де був Сергій, обстріляли артилерією, тоді Сергій втратив руку. Його евакуювали у шпиталь на «Азовсталі». Після ворожого полону, лікування та реабілітації, він повернувся на службу. Прикордонник є багаторазовим переможцем міжнародних та всеукраїнських змагань. Своїм прикладом він неймовірно мотивує та надихає побратимів.

Роман Мещеряков посів третє місце на веслуванні на тренажері. Нагадаємо, Роман Мещеряков 24 лютого 2022 року зустрів під час патрулювання акваторії Азовського моря. Під час оборони Маріуполя отримав численні поранення.

В ніч з 14 на 15 квітня прикордонники отримали бойовий наказ прориватися на останній рубіж оборони – завод «Азовсталь».

Під час мінометного обстрілу Роман втратив руку.

На заводі перебував протягом місяця і вийшов по команді у складі Маріупольського гарнізону 17 травня 2022 та потрапив в Оленівку. Додому прикордонник повернувся за обміном 29 червня 2022 року. Після численних операцій наприкінці 2022 року Роман повернувся на службу.

Один із організаторів змагань, президент «Федерації стронгмену України» Сергій Конюшок розповів: «Спорт – це найкращий та найдоступніший інструмент для ресоціалізації ветерана у суспільне життя! Найбільше, чого потребує ветеран після жахів війни – це вшанування та визнання. На наших комплексних змаганнях для ветеранів завжди вирує атмосфера підтримки та захоплення незламною силою духа. Молоді військовослужбовці та глядачі змагань своєю непідробною підтримкою надихають ветерана, а спілкування в колі однодумців та побратимів дають ветерану відчуття єдності. Ми завжди після наших змагань отримуємо купу повідомлень від ветеранів з розповідями про те, як у них змінилося життя після участі у заходах. Заради таких відгуків ми і працюємо».

Учасники змагалися в 11-ти категоріях чотирьох видів спорту, розповів почесний президент «Федерації стронгмену України» Василь Вірастюк.

«Це жим лежачи, веслування на концепті. Також аеробайк, де перемагає той, хто за найменший проміжок часу спалить 30 калорій. І четвертий вид спорту, в залежності від нозології, бо не всі ветерани на своїх двох, є хлопці з подвійними ампутаціями ніг, тому для них – гиря або ривок гирі, або жим гирі сидячи», – каже Василь Вірастюк.

Переможців змагань, а також срібних і бронзових призерів, нагородили медалями та вручили призи від федерації та спонсорів. Президент «Федерації стронгмену України» Сергій Конюшок розповів, що й надалі планують проводити такі змагання не лише в обласних центрах України, а й у невеличких українських містечках.

Коментарі

Позначки: ,