Причина призупинення бронювання через “Дію”

Новини 22 Жовтня, 2024 62

Народний обранець вважає, що заходи відбуваються у рамках аудиту списків заброньованих підприємств

Процедуру бронювання військовозобов’язаних від мобілізації у застосунку “Дія” зупинили через зловживання підприємств цим правом.

Таку думку висловив народний депутат від “Слуги народу” Олександр Федієнко, пише Четверта студія.

“Я думаю, що ні для кого не є таємницею, коли керівник підприємства залишав невелику квоту, а в разі, коли його працівника десь зупиняли представники центру комплектування, одразу подавав його на бронювання. Цифровізація – це корисна штука, але не варто під час війни цим було зловживати”, – зазначив він.

Він нагадав, що ОВА разом з профільними міністерствами відповідальні за списки критичних підприємств, яким надавали квоти щодо бронювання. На його думку, зараз дуже важливо насамперед перевірити, як надавалася критичність обласними військово-цивільними адміністраціями.

“Не менш важливо провести аудит по підприємствах, хто з працівників, маючи бронювання, виїхали за межі України і не повернулися”, – додав нардеп.

Він вважає, що виїзд заброньованих за межі України потрібно заборонити або ж дозволяти тільки “під гарантії керівника підприємства, що його працівник повернеться”.

Коментарі

Позначки: , , ,