Новини

Прості герої сьогодення: яке життя в ізоляції на Добротвірській ТЕС (ФОТО)

Сьогодні вся Україна та цілий світ переживають складний період, що пов’язаний з епідемію коронавірусу. Її подолання – це серйозний виклик перед громадами. Коли все суспільство об’єдналося заради подолання наслідків інфекції, у компанії прийняли рішення перейти на строгий ізольований режим роботи.

Про це ІВ Четверта студія повідомила Ірина Періг, менеджер з комунікацій ДТЕК Добротвірська ТЕС АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО».

Основна цінність кожного підприємства – це його працівники. Ті, що багато років працюють не зраджуючи професії та покликанню. На таких тримається не лише робота обладнання, а й власне колектив. На Добротвірській ТЕС одним із таких є Іван Малецький, електромонтер з обслуговування електрообладнання в електричному цеху. Як і кожен із працівників, які зараз знаходяться в капсульному режимі, він відразу погодився на такі умови роботи. Тут проводить робочі будні та дозвілля. Іван Михайлович – людина з багаторічним досвідом роботи.

Працює на станції майже 30 років і роботу знає від А до Я. Розповідає, що у будь яких стресових ситуаціях працювати завжди важко. Та найважче коли виникають аварійні роботи та ліквідувати їх потрібно у найкоротші терміни.

Допомагало у таких випадках дружній колектив та їх підтримка, бо разом можна гори звернути, коли є команда і є з ким працювати.

Але Іван Малецький, порівнюючи складні минулі, стресові ситуації з сьогоденням, каже: «Зараз важче працювати, бо є багато негативного та може менше ресурсу. Цей самий вірус, коли весь світ наляканий та не знає чого чекати завтра. Це сильно вибиває з колії. Але кожен з нас розуміє, що роботу робити ми маємо, бо людям потрібна електрика та тепло. Знаємо і відчуваємо, що ми, енергетики зараз вкрай необхідні і наша робота важлива. Це також надає сил».

Саме зараз в умовах карантину більша загруженість, людей не вистачає, тому роботу потрібно робити інколи і в ночі, і залишатися після зміни. Але попри ті, робочі негаразди найважче це без сім’ї, родини та спілкування з ними.

«Кожен сам вміє відволікатися і в кожного свої методи. Мені, наприклад, допомагає телефонна розмова з дружиною чи дітьми. Також намагаюся не сидіти на місці, а піти кудись прогулятися», – радить Іван Михайлович. В ізоляції на станції залишився, щоб і колег підтримати, і самому бути при ділі і зробити внесок у боротьбу країни з коронавірусом. Звісно, що наш герой розуміє всі ризики, але зазначає, що наразі головне – світло і тепло в лікарнях, а також кожній домівці. І закликає кожного залишатися вдома!

Прості герої сьогодення: яке життя в ізоляції на Добротвірській ТЕС, фото Добротвірська ТЕС
фото Добротвірська ТЕС

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

4 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

12 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

12 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

13 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

16 години тому