Проходження ВЛК відбувається тільки за рішенням очільника ТЦК та СП

Новини 08 Серпня, 2024 20 595

Керівник Львівщини пропонує роздавати повістки у розважальних закладах

Офіційно

В Україні тривають воєнний стан та мобілізація. Згідно з мобілізаційним законодавством, направлення громадян на військово-лікарську комісію та призов на військову службу можуть здійснюватися незалежно від місця їх перебування на військовому обліку.

Про це повідомила офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП Лариса Козак, пише Четверта студія.

Вона зазначила, що військовозобов’язані не можуть самостійно обирати, де їм зручно пройти ВЛК, тому що це відбувається винятково за рішенням начальника ТЦК та СП.

«У нас призов на військову службу дозволений незалежно від місця перебування на військовому обліку. Якщо громадянина як порушника доставляють не за місцем перебування на військовому обліку, а там де зустріли, тобто на місці вчинення правопорушення, цілком правомірно доставити його до того ТЦК, на території адміністративної відповідальності якого він знаходиться, для проходження медичної комісії», – зазначила Лариса Козак.

Представниця ТЦК додала, що у разі, коли затриманий громадянин не підлягає призову на військову службу, то тоді він має прийти у ТЦК, де він зареєстрований, пройти військово-лікарську комісію та оновити свої дані.

Додамо, що у Міноборони зазначають, що кількість громадян, які оновили свої дані значно перевищує потреби війська.

Однак оновлений закон про мобілізацію визначає десять категорій громадян, яких позбавлять права на відстрочку від мобілізації.

Коментарі

Позначки: ,