Новини

Президент проїхався у львівському громадському транспорті

Про це глава держави написав у Twitter.
“Перший в Україні електробус “Електрон” – сучасний екологічний транспорт нового покоління, виготовлений у Львові”, – зазначив Порошенко.

Про особливості транспортного засобу Президентові розповів голова правління ПрАТ “Концерн Електрон” Юрій Бубес розповів, повідомляє прес-служба Президента.

Електробус “Електрон” моделі Е19101 – сучасний екологічний транспорт нового покоління, розрахований для комфортного перевезення до 100 пасажирів. Він сконструйований із низькою підлогою, для осіб з обмеженими можливостями в ньому передбачено відкидний пандус та місце в салоні, обладнане ременями безпеки. Пневматична підвіска електробуса має функцію “кнілінг” – зниження кліренсу електробуса для зручності посадки пасажирів.

Максимальна швидкість транспортного засобу – 70 км/год, пробіг без підзарядки батарей – понад 200 км. Акумулятори електробуса безпечні в експлуатації і мають великий ресурс. Собівартість одного кілометра пробігу становить 1,2 грн.

Електробус успішно експлуатується у Львові на регулярному маршруті з червня 2016 року та добре зарекомендував себе безперебійною роботою взимку. За час експлуатації електробус перевіз близько півмільйона пасажирів.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

14 години тому