Новини

Представники ОТГ Львівщини виступили проти “нової карти ОТГ Львівської області”

Сьогодні, 16 жовтня, у Львові відбувається обговорення на тему: “Чому Верховна Рада, ЛОР і ЛОДА хочуть ліквідувати економічно спроможні ОТГ і як цьому запобігти?”, пише 4studio.

Участь у обговоренні взяли: Галина Козяр, голова Новострілищанської ОТГ; Олег Василишин, голова Щирецької ОТГ; Віталій Горбатенко, координатор Комітету захисту прав громад.

Також організатори запрошували на подію представників від ЛОДА, проте, ніхто так і не з’явився мотивуючи свою відсутність тим, що “зараз усі, хто міг би коментувати дану тему, обговорює нову карту ОТГ Львівщини”.

“Існуємо з 2015 року і пройшли великий шлях, ми не згодні з тим що правила гри змінюють під час самої гри, ми є економічні спроможними, Новострілищанська ОТГ проти, аби вирішували її долю без нашої ж участі. Ті громади, які вже об’єднались і довели свою спроможність ефективно працювати, то ці громади треба чути і з ними говорити. Чиновники можуть звісно пропонувати своє бачення, але і людей треба чути. Ми вже скерували наші звернення до Верховної Ради, президента,  прем’єр-міністра, Мальського, Ганущина, до голів районних рад і чекаємо реакції на нашу позицію”, –  сказала Галина Козяр.

Відповідно до нової карти ОТГ, яку вчора опублікував “Захід.Нет”, Новострілищанська ОТГ входить до Бібирської ОТГ.

“Ми не порушували жодного закону, законно об’єднались і тепер маємо доводити те, що ми доводимо протягом всього свого існування – свою спроможність. Будуємо Народні доми, ремонти, освітлення, дороги, багато роботи вже є зроблено. Тепер нас ніхто навіть не запитує і це зрозуміти вже ніяк не вдається, адже ми використали своє законне право на об’єднання”, – вважає Олег Василишин, Щирецьку ОТГ якого, хочуть приєднати до Пустомитівської ОТГ.

“Згідно з фактами, усі обговорення нової карти ОТГ у районах відбуваються не прозоро, адже ніяких анонсів ніде, зокрема, на сайті ЛОДА, немає. З 20 районів зробити 6 і при цьому не робити публічного обговорення – це порушення принципу добровільності, що неодмінно призведе до збурення”, – зауважив Віталій Горбатенко.

Додамо, що представники Прес-клубу Львова, де відбувалось обговорення “Чому Верховна Рада, ЛОР і ЛОДА хочуть ліквідувати економічно спроможні ОТГ і як цьому запобігти?” заявили під час заходу про те, що просять вважати нинішню зустріч офіційним обговоренням такої ініціативи на Львівщині, адже жодних інших обговорень поки не було анонсовано.

Коментарі

Субота Юля

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

1 день тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

1 день тому