Новини

Посли США, Канади, Японії та ЄС заслухають “план Маршалла” для України

Так званий “план Маршалла” для України у литовському Сеймі посли США, Канади, Японії та країн ЄС заслухають 6 листопада. Про це в ефірі 5 каналу розповіла віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. За її словами, у разі, якщо план буде реалізовано, то в Україні ВВП може щорічно зростати на 6-8%.

“Безумовно, той факт, що Литва через свої зусилля і через дуже ретельну підготовку такого європейського плану для України, так званого “Плану Маршалла”, вона підготувала підґрунтя для того, щоби могти його презентувати і бути почутою іншими членами Європейського Союзу, – це надзвичайно важливо. Разом з тим, ми мусимо розуміти, що це тільки початок шляху для того, щоби цей план отримав реальну підтримку у всіх партнерів, які би залучилися до інвестиційного плану у 5 млрд доларів чи євро щорічно на інвестиції до України”, – пояснила вона, додавши, що план вже набув більш конкретизовані обриси.

Надаємо, 6 листопада 2017 року в Сеймасі Литовської Республіки відбудеться презентація “Нового європейського плану для України” (“Плану Маршалла для України”) для послів Канади, США, Японії та держав-членів Європейського Союзу.

Ілюстрація: Hyser

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

21 годину тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

21 годину тому