Посадовця “Львівської залізниці” судили за 8-метрову яму на мості, що призвела до ДТП

Новини 12 Червня, 2024 115

Суд визнав винним посадовця у вчиненні адміністративного правопорушення і призначив йому штраф у розмірі 850 грн

У Стрийському міськрайонному суді Львівської області судили заступника начальника внутрішнього структурного підрозділу “Ходорівська ДК”, регіональної філії “Львівська залізниця”, Ігоря Хомусяка.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Мій Стрий.

На трасі Київ-Чоп, через неналежний ремонт автомобільного мосту, трапилась ДТП за участі водія Mazda. Саме Ігор Хомусяк був відповідальний за ремонт мосту, йдеться в постанові, яку оприлюднили 11 червня у Єдиному державному реєстрі.

Аварія на погано відремонтованому мості, трапилась в Стрию на початку березня 2024 року. Водій Mazda 6 наїхав на яму глибиною 14 см і довжиною 8 м 50 см та пошкодив автомобіль. Відповідальність за поганий стан дороги поклали на внутрішній структурний підрозділ “Ходорівська дистанція колії”, який входить в структуру “Львівської залізниці” і підпорядковується “Укрзалізниці”. Саме на заступника керівника ВСП “Ходорівська ДК” Ігоря Хомусяка покладені обовʼязки слідкувати за станом та ремонтом дороги, на якій трапилась ДТП.

Заступник начальника вживає заходи з проведення профілактичної роботи щодо забезпечення безпеки руху поїздів і автотранспорту. Суд всебічно, повно та об`єктивно дослідивши всі обставини справи вважає доведеним факт порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг”, — йдеться у постанові.

На суд Ігор Хомусяк не з’явився. Суд визнав винним посадовця у вчиненні адміністративного правопорушення і призначив йому штраф у розмірі 850 грн. Постанова ще може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

Коментарі

Позначки: , ,