Новини

Порошенко засвідчив принципову позицію у боротьбі з корупціонерами, – експерт

Позиція Президента України Петра Порошенка полягає у тому, що Глава держави вимагає об’єктивного розслідування та наголошує на тому, що індульгенції від відповідальності перед законом немає у нікого. Заяви Порошенка засвідчують саме таку принципову позицію. Про це у коментарі “Четвертій студії” заявила політичний експерт та журналіст Ольга Березюк.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вимагає об’єктивного розслідування усіх фактів, викладених у журналістському розслідування “Бігус.інфо”.

“Звільнення Олега Гладковського означає, що Порошенко не просто прагне об’єктивного розслідування, а створює для того максимально сприятливі умови і атмосферу суспільної довіри до його майбутніх результатів. Також Порошенко звернувся саме до НАБУ, оскільки цей антикорупційний орган є незалежним від Глави держави”, – каже Ольга Березюк.

Вона також відзначила, що громадськість покладає надію на те, що НАБУ відреагує на звернення Порошенка і конкретними діями відреагує на це звернення з огляду на особливо гучний резонанс журналістських матеріалів.

“Українці потребують і вимагають об’єктивного розслідування, яке би викликало довіру. Громадське середовище зацікавлене у прозорості та покаранні будь-яких проявів корупції”, – резюмувала експерт.

Нагадаємо, Президент підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Так само його знято й з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічної співпраці України із закордонними раїнами, а також виведено зі складу Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції.

Додамо, за даними із відкритих джерел, саме Порошенко як приватна особа найбільше доклався до зміцнення обороноздатності країни.

Як уже писали медіа, з 2014 року він та структури, кінцевим власником яких він є, витратили на благодійність понад один мільярд двісті мільйонів гривень. Левова частка – 550 мільйонів – пішла на допомогу армії. Наприклад, одна з компаній ще у 2014 році профінансувала відновлення комплексів протиповітряної оборони навколо Києва. 2018 року – придбали та передали на озброєння десантно-штурмових військ 430 снайперських гвинтівок. У 2017 році купили 98 снайперських гвинтівок для бійців Сил спеціальних операцій. В грудні 2018 року Петро Порошенко придбав квартири для родин двох спецпризначенців з Кропивницького, які знаходяться в полоні бойовиків.

Резонансне журналістське розслідування щодо корупційних порушень у сфері оборонних закупівель значною мірою будується на витоці кримінальних справ, які реально розслідуються правоохоронними органами.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Будинок вчених повернули громаді Львова

Прокурори через суд

56 хв. тому

Критична ситуація може бути не на фронті, а в тилу

Наприкінці травня це стане найважчою точкою в історії незалежної України

1 годину тому

В Україні 15 тисяч військових не хочуть воювати

Отримали дисциплінарне покарання

1 годину тому

Російські пропагандисти поширюють фейк про затримання Залужного

Фейк є частиною російської стратегії зі штучного створення конфлікту між армією та політичним керівництвом України

2 години тому