Новини

Порошенко вирішив присвоїти звання ”Герой України” патріарху Філарету

Президент України Петро Порошенко вирішив присвоїти звання ”Герой України” почесному патріарху Православної церкви України Філарету.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

”Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому прийняв рішення присвоїти йому звання ”Герой України”, – написав президент.

Як зазначили в прес-службі президента, звання Героя України патріарх Філарет удостоєний за видатну історичну роль у становленні незалежної Православної церкви України, діяльність, спрямовану на відродження духовності українського народу, піднесення авторитету православ`я, утвердження ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди.

Як повідомлялося, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

23 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

24 години тому