Новини

Порошенко у монастирі (ВІДЕО)

Петро Порошенко під час поїздки на Волинь побував у Жидичинському Свято-Миколаївському монастирі.

Про це Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Для мене велика честь відвідати сакральне для волинян та усіх українців місце – один із найстаріших українських монастирів.  У Жидичинському монастирі свого часу Данило Галицький отримував благословення перед битвами та ухваленнями важливих рішень. Перші монаші скити тут з‘явилися за 150 років до хрещення Русі.
У дзвіниці монастиря сьогодні я вперше бив у дзвони. Цей набат – заклик ставати на захист України. Кожен день для нас – нова битва за нашу державу. Разом – до перемоги!», – зазначив Петро Порошенко.

Петро Порошенко також зазначає, «цього року отримання автокефалії стало доленосною подією для всієї України. Після Томосу вже більше п’ятисот тридцяти парафій перейшли до Православної Церкви України. А на Волині таких громад – більше 100. Це – більше, ніж в будь-якій іншій області. Приєднався до нашої Церкви і Жидичинський монастир. І ми не дамо реваншистам зруйнувати нашу духовну незалежність, зруйнувати те, чого століттями прагнув український народ. Ми збережемо Православну Церкву України!

Довідка. Жидичинський монастир Святителя Миколая Чудотворця — чоловічий православний монастир у Жидичині. Належить до Волинської єпархії ПЦУ.

Скриншот відео

Коментарі

Ольга Корнієнко