Новини

Порошенко про оборудки в оборонній сфері: «Ні прізвища, ні посади нікого не врятують від відповідальності»

Президент Петро Порошенко прокоментував розслідування проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом» щодо масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонній сфері, заявивши, що «ні прізвища, ні посади нікого не врятують, і винні будуть притягнуті до відповідальності».

Як повідомляє прес-служба глави держави, так під час регіональної поїздки Глава держави прокоментував журналістам останні події довкола  «Укроборонпрому».

«Армія це є найбільша цінність України. Армія створювалась зусиллями мільйонів українців, які віддавали останнє. Армія є гордістю України. Як Верховний Головнокомандувач армію буду захищати», – підкреслив Президент.

«Якщо факти підтвердяться, то, безумовно, ні прізвища, ні посади нікого не врятують. Щойно з’явилася інформація мною було підписано розпорядження про відсторонення і звернення до правоохоронних органів», – наголосив Петро Порошенко.

Він додав, що за його інформацією, розслідування щодо зазначеної інформації проводиться в Генпрокуратурі, НАБУ і САП.

«Зараз за підсумками програми порушена ще одна кримінальна справа. Наголошую, по завершенню розслідування винні будуть притягнуті до відповідальності, якщо факти підтвердяться», – сказав Президент.

Як повідомлялося, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, накручувалися в рази. Цей ”товар” за змовою з керівництвом ”Укроборонпрому” продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від ”Укроборонпрому” щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом Порошенка і ”смотрящим за оборонкою”.

26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов`язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

Прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила, що САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі ”Наші гроші” фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

27 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017, а НАБУ – з 2016 року.

За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, від оборудок в оборонній сфері, про які йдеться в розслідуванні проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом», становить 22 млн грн.

Також Луценко підтвердив, що підприємства ОПК, в тому числі «Кузня на Рибальському», отримували деталі для ремонту військової техніки контрабандою з Росії.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

16 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

17 години тому