Новини

Польська сторона мусить оголосити, як будуть легалізовані українські пам’ятники, – Володимир В’ятрович

Мораторій на ексгумацію в місцях в Україні, де знаходяться польські могили, може бути знято після того, як польська сторона надасть бачення того, як будуть відновлені українські пам’ятки на території Польщі, повідомив глава Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Ми готові припинити цей мораторій за умови, що ми зможемо домовитися з польською стороною, яка оголосить своє бачення того, як будуть легалізовані українські пам’ятники на польській території, яким чином польська держава буде думати про відновлення знищених пам’яток”, – сказав Володимир В’ятрович в інтерв’ю телеканалу “1+1” в неділю.

Він також прокоментував інформацію про нібито заборону на в’їзд йому в Польщу, назвавши це є інструментом тиску. “Це інструмент тиску і певної гри, ніяких документів, які б підтверджували, немає і не буде”, – заявив Володимир В’ятрович.

Як повідомляли 9 листопада польські ЗМІ, Варшава заборонила в’їзд у Польщу для Володимира В’ятровича. При цьому Польща не буде оприлюднити цей список, особи будуть дізнаватися лише на кордоні, не заборонений їм в’їзд.

Раніше Інститут національної пам’яті ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у відповідь на демонтаж української пам’ятника в с. Грушовичи під Перемишлем (Республіка Польща).

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

В Україну приїхали польські нардепи

Про що говорили

4 години тому

На Львівщині фермерським господарствам виділили 1,4 млн грн

рішення підтримала обласна комісія із визначення одержувачів пільгових кредитів суб’єктам підприємництва, серед засновників яких є…

5 години тому

Шмигаль наполягає на економічному бронюванні

Нардеп розповів подробиці

6 години тому