Полк Калиновського відкриває набір іноземців

Новини 29 Січня, 2024 67

103-тя окрема бригада Сил Тро ЗСУ нагадала про правила поведінки під час повітряної тривоги

Військовий досвід, англійська мова, антипутінські погляди – ось критерії, за якими відбирають іноземців у підрозділ

Полк імені Кастуся Калиновського, у складі якого переважно білоруси, розпочинає додатковий набір у підрозділ імені Костюшка. Раніше мілітарі ютіт (так його називають самі військові) називався Western.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення полку.

До його складу входять іноземні громадяни, переважно жителі Європейського Союзу та США. Військовослужбовцями можуть бути лише іноземці, які служили в професійних збройних силах.

У підрозділ не приймають на службу кандидатів без військового досвіду та знання англійської мови. Політичні погляди, раса чи стать кандидата не мають значення. Але іноземні добровольці не повинні мати пропутінські погляди і повинні визнавати право українського та білоруського народів на свободу і демократію.

«Нас надихає Тадеуш Костюшко, який став національним героєм у Білорусі, Литві, США, Польщі та почесним громадянином Франції. Воював проти Російської імперії за білоруський, польський та український народи та на боці США у війні за незалежність США. Тому батальйон отримав його ім’я», – розповідає командир підрозділу.

Кандидат, який бажає вступити до підрозділу, має відповідати всім вищезазначеним критеріям та заповнити заявку на нашій сторінці.

Коментарі

Позначки: