Підвищення тарифу на електроенергію: головна причина і головна мета

Новини 07 Червня, 2024 75

Через бойові дії під Києвом частина будинків на правому березі столиці – без світла

Головна причина підняття тарифів – масовані ворожі обстріли української енергетичної інфраструктури і величезні руйнування. Головна мета – не залишитись без світла та втримати систему

З 1 червня набув чинності новий тариф на електроенергію. Для населення встановили єдину фіксовану ціну – 4,32 грн/кВт*год. За інформацією Міністерства енергетики України, новий тариф діятиме до кінця квітня 2025 року.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОВА.

Для побутових споживачів у будинках, в яких встановили електричне опалення, діє окремий тариф:

▪️споживання до 2000 кВт на місяць – 2,64 грн/кВт;

▪️споживання понад 2000 кВт на місяць – 4,32 грн/кВт.

▫️Щодо нічного тарифу, то з 23:00 до 07:00 споживачі платитимуть 2,16 грн за кіловат. Єдиною умовою його дії є наявність двозонного лічильника. Адже він дозволяє фіксувати окремо споживання вдень та вночі. 

Головна причина підняття тарифів – масовані ворожі обстріли української енергетичної інфраструктури і величезні руйнування. Головна мета – не залишитись без світла та втримати систему.

📍Завдяки новим тарифам з’являться додаткові кошти на відновлення пошкодженої інфраструктури. Вони також сприятимуть заощадженню споживання, що дуже суттєво допоможе втримувати баланс енергосистеми.

Міністр енергетики Герман Глущенко наголосив, що ті, хто не зможе оплачувати послуги з електропостачання за новим тарифом, будуть отримувати допомогу від держави у вигляді адресних субсидій.

Коментарі

Позначки: