Новини

Під прикриттям коронавірусу Рада хоче урізати права української мови, – нардепи

Під прикриттям коронавіруса у Верховній Раді України хочуть проголосувати за закони, які урізають права української мови.

Як пише “Четверта студія”. про це написав на своїй сторінці у ФБ народний депутат України від партії “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв.

“Під прикриттям коронавіруса комітет гуманітарної політики ВР, а точніше його голова Олександр Ткаченко (бо засідань не проводилося), хоче щоб ВР проголосувала на позачерговому засіданні:

До кінця року призупинити ст.10 про мову аудіовізуальних ЗМІ в законі про телебачення і радіомовлення. Це 75% квота на українську і контроль за дотриманням!

До кінця року призупинити квоту на 50% української аудіовізуальної продукції!

Частину закону про функціонування державної мови – стаття про у сфері культури перенести на вступ в дію на липень 2024.

Частину закону про мову у сфері телебачення і радіомовлення – а саме перехід на 90% україномовного продукту і недопущення приниження державної мови перенести на липень 2026.

Ці речі нічого спільного з епідемією не мають. Чіпати дражливі питання зараз, як це роблять ватні слуги – це політичне мародерство. А з мародерами в такі часи розмова має бути відповідною. Тож, дуже раджу не випробовувати терпець і закликаю Дмитро Разумков негайно зупинити небезпечну гру деяких колег з вогнем!”,- зазначає народний депутат.

 

Народний депутат від партії “Європейська Сорлідарність” Микола Княжицький  у дописі на своїй сторінці у ФБ також наголосив на тому, що “під виглядом захисту від коронавірусу зараз готуються пропозиції про скасування закону про мову. Ми усією фракцією ЄС не допустимо цього. Закликаю до солідарності колег з інших фракцій”.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

22 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

22 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

22 години тому