Новини

Пенсіонерам Львівщини виплатять тисячу гривень від Зеленського

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області спрямувало на виплату одноразової грошової допомоги понад 600 мільйонів гривень.

355,3 тисячам пенсіонерів області, які отримують пенсії на рахунки у банках, одноразову допомогу буде зараховано не пізніше 24 квітня, пише прес-служба Львівської ОДА.

263 тисячам пенсіонерів, котрі отримують пенсії через пошту, листоноші мають доставити одноразову допомогу додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів. У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги в зазначені 5 днів, її мають виплатити не пізніше 25 червня поточного року, щоб кожен з пенсіонерів, які мають право на таку виплату, отримав належні кошти.

У разі виникнення питань, зокрема, щодо права на виплату 1 000 гривень, просимо звертатися до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області дистанційно: через вебпортал електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua або телефонувати на “гарячу” лінію Головного управління Фонду (032) 255-38-97.

Довідково: Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 1 квітня 2020 року №251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”, якою затверджено порядок виплати одноразової грошової допомоги, у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, у сумі 1 000 гривень.

Згідно з цим порядком одноразова допомога надаватиметься, зокрема, особам, загальний розмір пенсій яких з урахуванням надбавок і підвищень, встановлених законодавством, станом на 1 квітня 2020 року не перевищує 5 000,00 гривень.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

18 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому