Новини

«Ощадбанк» розмістив облігації Львова на 440 млн грн

«Ощадбанк» розмістив облігації Львова на 440 млн грн. Отримані кошти будуть спрямовані на розвиток інфраструктури міста.

«Ощадбанк» розмістив на фондовій біржі ПФТС облігації внутрішньої місцевої позики Львівської міськради серії G і H на загальну суму 440 млн грн.

Як повідомили в прес-службі банку, це розміщення муніципальних облігацій в Україні стало першим за чотири роки, оскільки останній раз таке розміщення проводилося в 2014 році.

За інформацією банку, номінальна дохідність облігацій становить 17,89% річних, термін обігу – 3 роки. Отримані кошти будуть спрямовані на розвиток інфраструктури міста.

«Облігації внутрішньої місцевої позики Львівської міськради серії G та H на суму 440 млн. грн. Ощадбанк сьогодні, 26 червня,  розмістив на фондовій біржі ПФТС. Розміщення облігацій Львівської міської ради є першим розміщенням муніципальних облігацій в Україні за чотири роки: останній раз подібне розміщення відбулося в 2014-му. Номінальна дохідність облігацій становить 17,89% річних, строк обігу – 3 роки. Кошти буде спрямовано на розвиток інфраструктури міста», – зазначається у повідомленні.

Як зауважив заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків,  «у 2018 році ми скористались новими інструментами фінансування, одним з яких є емісія облігацій, яка дає можливість виконати заплановані роботи з покращення інфраструктури Львова на 440 млн. грн. вже в цьому році», – зауважив заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

Як повідомлялося, Львів на початку червня анонсував плани випуску трирічних облігацій місцевої позики на 440 млн грн двома серіями G і Н з щоквартальною виплатою відсотків за ставкою 17,89% річних.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко