Новини

Обстріли біля Золотого – це провал капітулянтської політики Зеленського, – Герасимов

Вчорашнє загострення на Донбасі показало повний провал капітулянтської тактики Зеленського по умиротворенню агресора, і Україна має терміново повертати війська на свої позиції.

Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов в ефірі «Прямого».

«Ситуація дуже нагадує ситуацію зі збитим російською ракетою українським Боїнгом. Світ знову виступає з жорсткими заявами, пан Зеленський взагалі боїться згадати слова «агресор», «Кремль», «агресія». Яка провокація? Це спроба прориву фронту на ділянці розведення в Золотому. І коли кажуть 100 метрів вліво – 100 метрів вправо, ну це вже смішно», – сказав Герасимов, коментуючи загострення на Луганщині.

«З використанням артилерії, важкого озброєння, мінометів, навіть була інформація, що використовувалися танки, є загиблі, поранені. Коли ми телефонували в Попаснянську військово-цивільну адміністрацію, нам сказали, що мешканці перелякані, тому що вони декілька років не чули такої канонади. Це поставило дуже багато питань», – додав він.

Герасимов зазначив, що це відбулося, зокрема, через розведення сил, на яке дав згоду Зеленський.

«Виникає питання про причини. А причин декілька. Перша – це так зване розведення. Ви знаєте, що «Європейська Солідарність» була категорично проти цього, тому що відступати на рідній землі… От ми сьогодні і отримали, бо так зване розведення – це з моєї точки зору повзуче захоплення нашої території російськими військами», – наголосив парламентар.

Друга причина, за його словами, це негласний наказ не відкривати вогонь у відповідь, а за інформацією з дуже багатьох бригад таке мало місце.

«Це треба терміново скасовувати, командир відділення і командир взводу мають приймати термінове рішення про вогонь у відповідь», – додав Герасимов.

На його переконання, ще одна причина – відсутність підтримки наших воїнів важкою артилерією. «Тому що в тих хлопців 152 мм пішли моментально, росіяни почали це використовувати. Навіть начальник Генштабу сказав, про що ви кажете, яка провокація? Бо 152 мм – це коли воронка в людський зріст», – зауважив депутат.

Герасимов вважає, що все це говорить тільки про дві речі – непрофесійність і неготовність влади захищати своїх громадян.

«Я б сказав, що вчорашнє загострення на Донбасі показало повний провал капітулянтської тактики Зеленського по умиротворенню агресора. Треба терміново повертати війська на свої позиції. Тим більше, що пан Зеленський давав обіцянки на цю тему – якщо буде загострення, то війська повернуться», – наголосив парламентар.

«І не в очі треба заглядати, а в зуби бити сильною армією і сильною позицією в політико-дипломатичній сфері. Що ми побачили вчора? Зробив Зеленський висновки? Ні. Сорок вісім секунд він приділив цій тематиці, жодного слова про агресію, жодного слова про те, що країна – агресор це Росія і Кремль. Але що ми можемо очікувати після таких співпадінь, коли Зеленський в Омані, літак з Росії в Омані, пан Патрушев, колишній керівник ФСБ і сьогодні один з високопоставлених чиновників російської військової машини, в Омані? От ви вірите в ці співпадіння, що в цій країні люди отак випадково опинилися в один час? Ще і літаком, на якому Патрушев прилетів і Зеленський повертався з Оману?», – сказав він.

«Будь-якій людині, яка захищає країну, чітко зрозуміло, хто агресор і звідки іде агресія, хто вбиває не тільки наших воїнів, а і мирних громадян. Хто розстріляв автобус у Волновасі, хто розстріляв квартал Східний у Маріуполі, хто «Смерчами» накрив Краматорськ, хто атакував Мар’їнку. Всі бачили російську зброю і цих псковських десантників, які нібито заблукали в Україні. Що стосується Росії, ви знаєте, шість років війни довели дуже просту істину- на жаль, Кремль розуміє виключно мову сили, мову санкцій. Вчорашня спроба прориву лінії фронту з боку російських окупаційних військ ще раз підтверджує, що як тільки вони відчувають послаблення, вони ідуть вперед», – додав Герасимов.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

14 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

14 години тому