Об’єднаний чемпіонат АФЛ: старт нового сезону видався просто розкішним

Новини 29 Травня, 2024 18

У суботу, 25 травня, на майданчиках “Football Life” у Львові відбулися перші матчі у літньому чемпіонаті АФЛ. У кожному з чотирьох проведених протистоянь було забито чимало м’ячів. Детальніше – у матеріалі.

Старту нового сезону чекали усі прихильники футзалу на Львівщині. Цьогоріч організатори змагань зробили для команд та вболівальників особливий продукт, тому його поява була сприйнята з великим ентузіазмом. В Об’єднаному чемпіонаті братимуть участь 9 команд, які мають чималі амбіції. Це колективи не тільки з колишньої Суперліги, але й новачки, а також команди, які зарекомендували про себе в інших турнірах під егідою АФЛ.

“Копа” – “Nice Guys” (0:5)

У матчі-відкритті нового сезону судилося зіграти віцечемпіону проти команди, яка минулої зими лише дебютувала серед когорти найсильніших.

По правді кажучи, від гри “Копи” було більше очікувань у вболівальників колективу. Два голи у першому таймі від “хороших хлопців” Іванишина та Барана виглядали цілком логічно. Підопічні Павла Костюка діяли дещо розгублено. Навіть попри те, що склад “копівців” особливих змін не зазнав у міжсезонні, хлопцям бракувало порозуміння на полі.

У другому таймі “Копа” все ж вийшла більш заряджена на двобій, але протриматись без пропущених голів зуміла близько 5 хвилин. Вже на 20-ій хвилині ввімкнувся Цимбаляк, який вистрелив дублем та, по суті, нівелював усі шанси суперника бодай на якісь надії. Підсумував цей матч влучним пострілом на 29-ій хвилині Іванишин.

Як наслідок – переконлива звитяга “Nice Guys” у першій грі чемпіонату.

“NG Metal” – “UnoMas” (8:4)

Ці дві команди вміють влаштовувати шоу. Попередній зимовий сезон це довів. Спершу перемога 10:0 в одні ворота на користь “металістів”, а згодом видовищна нічия 5:5. Такі результати, певна річ, підштовхували думати про щось подібне і напередодні наступної дуелі колективів. Забігаючи наперед, скажемо, що усі очікування справдились.

Дуже швидко у рахунку повели “ресторатори”. Царинський зумів зачепитись за верховий м’яч і вже на 2-ій хвилині “UnoMas” вийшов уперед. Доволі швидко рахунок зусиллями Ковальчука на табло вирівнявся, а невдовзі Шокарєв випадково відправив сферу у власні ворота. Здавалося, переламавши хід поєдинку, чинні чемпіони почнуть себе почувати більш спокійно. Тим не менш, Царинський вдруге зумів засмутити Денчука на 10-ій хвилині гри. До слова, у двох пропущених м’яча частка помилки голкіпера “NG Metal” була присутня. Тим не менш, взяття воріт від Максимика та Багряка довели, що з концентрацією у номінальних господарів усе гаразд. До перерви все ж “UnoMas” зумів забити знову, чим неабияк додав перцю інтриги перед другим таймом.

Друга частина дуелі, втім, розставили крапки над “і”. У складі “UnoMas” відзначився єдиним голом Гуль. Суперник натомість аж чотири рази змушував Галаджуна виймати сферу із сітки власних воріт.

За підсумками дуже цікавого матчу маємо все ж перемогу команди, яка за класом та регаліями вища.

“Штурм” – “Галицька здоба” (5:6)

Від цього двобою зазвичай чекають неабиякого вогню. Команди звикли дарувати вболівальникам свято. Втім, перед звітною дуеллю, мабуть, ставки були не такі високі. У “Штурму” триває перезавантаження. Колектив намагається перебудувати власну гру та інтегрувати до складу нових гравців. Саме тому, про серйозну конкуренцію із завжди збалансованою “Галицькою здобою” було важко говорити.

“Пекарі”, до слова, матч і розпочали активніше. Нев’янучий Тригубець за хвилину зумів оформити “дубль”. Швидко відквитав один гол Карабин, але Стефанків зумів повернути перевагу у два м’ячі на користь номінальних гостей. Відпочивати, втім, команди пішли за рахунку 2:3. Наприкінці тайму Чорний своїм голом подарував хороші перспективи “Штурму”.

У другій частині гри трапилося дуже багато всього. Гольова перестрілка між командами виглядала дуже захопливо, але один з ключових епізодів трапився на 25-ій хвилині. На початку тайм-ауту Писько відзначився неспортивною поведінкою і був миттю вилучений з поля. Наслідком такої дії став пропущений “Галицькою здобою” гол на 26-ій хвилині, який зробив рахунок на момент 4:6. Заключна хвилина зустрічі була вогняною. Давидко зробив нічийний підсумок для своєї команди досяжним – 5:6. Тим не менш, до завершення гри підопічні Сергія Тригубця, який у цьому матчі оформив “хет-трик”, таки зуміли втримати власну перевагу.

Точно найбільш конкурентноздатний поєдинок туру.

“Євро Форвардінг” – “ICOOLA” (1:14)

Тепер про матч, який язик точно не повернеться назвати “конкурентноздатним”. Тут цілковита протилежність. Хоч для обох команд цей чемпіонат є дебютним на відповідному рівні, але “айфоністи” просто не помітили опонента.

Уже з перших хвилин номінальні гості почали дуже активно відвантажувати м’ячі до сітки воріт суперника. “Євро Форвардінг” насправді виглядав дуже беззубо. У змаганнях “Кубка Львова”, де вперше футзальна громадськість Львівщини почула про відповідний колектив, ці хлопці виглядали набагато цікавіше. Зараз же навіть по завершенні першого тайму “ICOOLA” перемагала “логістів” із рахунком 7:0.

Другий тайм став визначним тільки у тому плані, що перед фінальною сиреною “Євро Форвардінг” встиг забити принаймні свій перший у сезоні гол. Зробив це Кіндрат. Момент, який суттєво підпсував таке досягнення, 14 (!!!) пропущених м’ячів у підсумку.

Гра, яка подарувала неабияку радість для “айфоністів” та неабиякий політ думки для виконавців “Євро Форвардінг” перед наступним туром.

З повними записами усіх поєдинків туру, а також хайлайтами кожного матчу можете ознайомитися на нашому YouTube-каналі.

Інформаційна служба АФЛ

Коментарі

Позначки: