Новини

НСЖУ засуджує черговий напад на журналістів-розслідувачів програми “Схеми”

Національна спілка журналістів України солідарна із колегами із програми журналістських розслідувань “Схеми”, спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу “UA:Перший”, які постраждали від нападу біля аеропорту “Київ” увечері 7 листопада. Спілка журналістів вимагає від правоохоронців провести оперативне розслідування інциденту та домогтися покарання нападників на журналістів.

При цьому НСЖУ поінформує міжнародних партнерів – Європейську і Міжнародну федерації журналістів, бюро Представника ОБСЄ з питань свободи медіа – про черговий прояв агресії щодо журналістів програми “Схеми”. 

На переконання голови НСЖУ Сергія Томіленка, новий напад на знімальну групу розслідувача Михайла Ткача є ілюстрацію системної безкарності за злочини проти журналістів в Україні.

– Очевидно, що журналісти-розслідувачі в Україні перебувають у групі великого ризику, – наголошує Сергій Томіленко. – Порушуючи незручні для політиків чи посадовців або бізнесменів теми, наші колеги наражаються на фізичну агресію, ризикують здоров’ям та життям. При цьому правоохоронці не лише ефективно не карають нападників, а й самі задають модель брутального реагування на професійну роботу журналістів. Наприклад, дикунством є нещодавні інциденти з побиттям знімальної групи “Схем” працівниками УДО чи побиття трьох журналістів спецпризначенцями при штурмі Святошинського райсуду.

Ілюстрація: Радіо Свобода

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

23 години тому