Новини

Національний стадіон у Варшаві назвуть на честь уродженця Львова

Головний польський стадіон буде названо іменем видатного тренера Казимира Гурського. Урочиста церемонія надання імені відбудеться в неділю, 10 жовтня, під час Свята футболу, – повідомляє Monitor Info.

«У 2014 р. перед стадіоном з’явився пам’ятник, який нагадує про неймовірну історію Казимира Гурського. Цього року ми відзначаємо 100-річчя від дня народження видатного тренера. Разом із генеральним спонсором арени – «Польською енергетичною групою» ми вирішили назавжди пов’язати стадіон з легендою польського футболу», – заявив голова правління Національного стадіону Влодзімеж Доля.

Казимир  Клаудіуш Гурський (2 березня 1921, Львів — 23 травня 2006, Варшава) — польський футболіст, тренер і футбольний функціонер. За підсумками голосування найавторитетнішого тижневика «Piłka Nożna» отримав нагороду у категорії «Найкращий польський тренер XX століття». У 1991—1995 роках був президентом Польського Футбольного Союзу (ПЗПН).

Народився і виріс у Львові на Богданівці, де мешкав хлопцем у двоповерховому будинку приблизно на місці теперішнього ТЦ «Скриня». Навчався у львівській чоловічій гімназії імені Яна Кохановського (нині — Львівський художній ліцей), що на вул. Хотинській, 6.

20 листопада 2015 року у рідному місті Казімежа Гурського, в спортзалі Львівського інституту банківської справи Національного банку України проведений юнацький футбольний турнір, присвячений легендарному тренеру. По закінченню турніру львівському художньому ліцею, в приміщенні якого навчався Ґурський передали пам’ятну таблицю, для її встановлення на фасаді будинку навчального закладу.

Наприкінці травня 2017 року у Львові за участю керівництва Мінмолодьспорту України та Міністерства туризму і спорту Польщі відкрито меморіальну таблицю славній постаті в історії львівського футболу, видатному польському тренерові Казімежу Гурському, встановлену на фасаді львівського художнього ліцею, що на вул. Хотинській, 6.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

15 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

16 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

17 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

17 години тому