Команда «Європейської Солідарності» – це справжній «парламентський спецназ», який буде протистояти проросійським реваншистам. Представники так званої «п’ятої колони» Кремля намагаються посісти місця не тільки у законодавчій владі, а й в уряді, і сьогодні лінія фронту перемістилася під купол Верховної Ради, – про це лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу «Прямий», представляючи кандидата в народні депутати від партії “Європейська Солідарність”, Героя України, генерала Михайла Забродського.

«Я познайомився з Михайлом, коли вже був Верховним Головнокомандувачем ЗСУ. І побачив перед собою дуже молодого, компетентного офіцера, який спілкується багатьма іноземними мовами, отримав освіту за кордоном. Легендарний комбриг 95-ки – нашої десантної бригади, який для мене є символом сучасного військово командира.  Він є автор безпрецедентного рейду по тилам російських військ. Коли наші хлопці з Нацгвардії опинилися на 32-му блокпосту в оточенні,  коли треба було привезти воду, боєприпаси і визволити їх з оточення, першим туди пішов Михайло Забродський», – розповів Порошенко.

«Сьогодні це справжній український військовий, генерал-лейтенант, Герой України, командувач Десантно-штурмових військ, еліти ЗСУ. І якщо вже Михайло прийняв рішення, що лінія, яка має захистити українську державу і українську армію, проходить через зал Верховної Ради, це є яскрава характеристика. «Парламентський спецназ» «Європейської Солідарності» іде в парламент для того, щоб захистити армію, захистити країну і народ від удару з тилу. Бо п’ята колона Путіна, так звані «окупаційні» Опоблок чи Опоплатформа –  вони йдуть для того, щоб проникнути в парламент, проникнути в коаліцію, і можливо – потрапити в уряд, і з уряду, виконуючи накази Москви, знищувати Україну. Ми здатні їх зупинити, зупинити реванш», – наголосив Порошенко.

«Військові в 2014-2015 році свій обов’язок перед країною виконали. Незважаючи ні на що, далі, ніж зараз проходить лінія зіткнення, «русский мір» не пішов. Протягом трьох років, починаючи з 2015-го, наші воїни не здали жодного сантиметра нашої території. Але на те вона й гібридна війна, щоб діяти гібридними методами. П’ята колона, яка залишалась тут, а також ті, хто втік за кордон, в тому числі і до нашого «північного сусіда», вони вичікували і дочекалися.  Зараз наступна фаза цієї війни під назвою «парламентський наступ». Ми витримали їхній наступ тоді, зараз наш обов’язок – стримати цей наступ тут, у парламенті.

Зараз наша лінія зіткнення протягнулась далі – до Верховної Ради, до її залу. До цих рядів крісел, які зараз є нашими траншеями. Ми не дали ворогу ступити на нашу землю тоді, не дамо цього зробити і в нашому майбутньому парламенті», –  наголосив Михайло Забродський.