У Жовківському районі, що на Львівщині, нині – сезон збирання равликів.
Їх вирощують у полях на спеціальній фермі, розташованій у селі Синьковичах. Власник господарства Віктор Гнідець вважає цей бізнес досить перспективним, оскільки у світі існує стабільний попит на цей делікатес,- повідомляє agronews.
Процес збирання врожаю равликів триває три дні: їх миють, сушать, а далі зберігають у холодильниках аж до лютого, а то й березня.
Фермер Віктор Гнідець розповів: якщо равлик потрапляє в холодне місце, за температури повітря 5–7 °С, він впадає в сплячку. Важливою умовою зберігання виноградних равликів є також невисока вологість – не вище 60%.
Для самого власника равликової ферми ця діяльність спочатку була просто вкладенням коштів. Але згодом, більше дізнавшись про равликовий бізнес та про солідний попит у країнах ЄС на делікатесну продукцію, повірив у перспективність справи для нашої країни.
Нині Віктор Гнідець намагається пропагувати культуру вирощування та споживання виноградних равликів. І навіть готовий поділитися маточним поголів’ям та секретами вирощування.
Коментарі
Позначки: Жовківський район, равлики, ферма