Новини

На залізницях Львівщини трапилось 15 ДТП

Львівська магістраль закликає водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху на залізничних переїздах

Із початку 2019 року на залізничних переїздах регіональної філії «Львівська залізниця» зафіксовано 15 дорожньо-транспортних подій (ДТП), що на 2 випадки більше, ніж за аналогічний період минулого року. Унаслідок аварій на перехрестях автошляхів із коліями травмовано 12 осіб, із них 2 – смертельно.  Про  це пише прес-служба Львівської залізниці.

Відповідно до результатів аналізу стану безпеки дорожнього руху, всі ДТП на залізничних переїздах трапилися з вини водіїв автотранспорту, що грубо порушили правила дорожнього руху.

Такий випадок трапився вранці минулої суботи, 27 липня, на залізничному переїзді перегону Калинів – Рудки. Водій легкового автомобіля Opel «Vectra» знехтував попередженням світлової та звукової сигналізації про наближення поїзда та виїхав на залізничний переїзд, до якого наближався приміський поїзд сполученням Сянки – Львів. Машиніст поїзда зреагував на вчинок порушника, застосувавши екстрене гальмування, проте через малу відстань до несподіваної перешкоди зіткнення уникнути не вдалося.

На жаль, у цьому випадку людська неуважність та легковажність призвели до трагедії. У ДТП водій легковика зазнав смертельних травм, а пасажирку авто було госпіталізовано.

Унаслідок аварії зазнала пошкоджень і техніка та елементи інфраструктури. Електропоїзд потребуватиме поточного ремонту, а от автомобіль порушника ремонту не підлягає.

Залізничники Львівської магістралі занепокоєні безвідповідальністю окремих водіїв, що призвела до збільшення кількості ДТП на переїздах, тому вкотре закликають автолюбителів цінувати власне життя та життя залізничників і пасажирів – бути уважними й обережними під час перетину колії на переїздах та неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

У Львові пʼяний водій мопеда без документів вчинив ДТП

Чоловік погодився пройти перевірку за допомогою алкотестеру Драгер. Результат — 1,66 проміле, що у понад…

6 години тому