Новини

На Закарпатті тренувалися рятувальники (ВІДЕО)

Закарпатські, львівські та франківські рятувальники провели спільні навчання на Міжгірщині.

Про це Суспільному повідомив начальник ДСНС в нашій області Роман Гудак, пише Четверта студія.

Тренування влаштували в селі Нижній Студений, поруч із озером Віта. Гасили пожежу в лісі, шукали людей у горах і рятували у воді.

Навчання рятувальників почалися о 10:30. Перше завдання — витягнути з води двох людей. Один водолаз пірнає, шукає людину, котра тоне. Його колега допомагає залізти в човен іншій людині, що не може дістатися берега.

Наступне завдання — знайти травмованого велосипедиста в гірській місцевості. Коли людину відшукали, рятувальники мали надати долікарську допомогу, евакуювати і передати медикам, — розповів гірський рятувальник Василь Райчинець.

“Залучили ми два квадроцикли, 2 відділення були залучені — наші й снігоболотохід, — розповів він. — Є в нас реєстрація, але в нас проблема у тому, що лише 20 % туристів реєструються, інші — не реєструються. Якщо турист зареєстрований, ми знаємо, наприклад, де він пішов, який маршрут група має. І можемо скоріше реагувати на надзвичайні ситуації”.

Третє завдання — гасіння лісової пожежі. Рятувальники співпрацювали з лісівниками Міжгірщини. За сценарієм завдання відпрацьовував, зокрема, Микола Дереч.

“Відпрацьовували на МАЗі, — розповів він. — Територія була близько 2 гектарів. Ми були задіяні на дві точки. Найважче – підйоми лісового масиву, бо ми не знаємо місцевості, вони є більш захаращені”.

До навчань залучили спецтехніку: гелікоптер, човни, всюдиходи, квадроцикли та пожежні машини, — розповів начальник держслужби з надзвичайних ситуацій в нашій області Роман Гудак.

“Ми показали, що в нас є і рятувальне відділення для гасіння пожеж. І водолазні відділення, які рятують людей на воді. До речі, вже в цьому році 19 наших мешканців Закарпаття тонуло на водоймищах області. Й крім того, можливості гірськово-пошукової рятувальної служби, яка є в нашій області”.

Навчання тривали пів години. За сценарієм, усім травмованим надали допомогу.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

8 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

8 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

10 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

13 години тому