Новини

На території України незаконно перебувають майже 60 тисяч авто на «євробляхах» – ДФС

В Україні 57,9 тис. транспортних засобів із іноземною реєстрацією, ввезених цього року в режимі «транзит», перебувають на території країни з порушенням терміну перебування.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Як зазначається у повідомленні, «з початку 2018 року в Україну було ввезено 146,8 тис. транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією в режимі «транзит», 465,9 тис. – у режимі «тимчасового ввезення». З авто, ввезених цього року в режимі «транзит», 57,9 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією знаходяться в Україні з порушенням терміну. Наразі немає статистики з «тимчасового ввезення», оскільки термін перебування цих авто ще не завершився». – інформує ДФС.

Водночас, за даними ДФС, основними імпортерами нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні 2018 року ввезено 35,5 тис. автомобілів, за якими сплачено майже 7 млрд грн митних платежів.

Упродовж 2017 року основними імпортерами в Україну було ввезено 79,5 тис. нових легкових автомобілів, за якими сплачено 15,6 млрд грн митних платежів.

Як повідомлялося, з 11 липня, власники автомобілів із іноземною реєстрацією проводять у Києві акцію протесту, вимагаючи від уряду знизити ціну розмитнення автомобіля і не чинити тиск на власників транспортних засобів із єврономерами.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

10 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

11 години тому