Новини

На шахтах Львівщини розпочалися стихійні страйки

6 червня підземні працівники 3-ї зміни шахти “Межирічанська” відмовилися опускатися у копальню. Гірники вирішили, що не приступлять до роботи до того часу, поки не виплатять усю заборговану зарплату.

Про це повідомляє «Над Бугом».

«На червоноградських шахтах у працівників почав уриватися терпець… Їм не виплачують заробітну плату уже майже два з половиною місяця. Страйкуючих шахтарів підтримали гірники шахти “Степова”. Вони у 4-ту зміну також відмовилися працювати. Інформації про страйки на інших шахтах станом на ранок 7 червня немає. Профспілки обіцяли 10 червня вивести людей перекривати дорогу міжнародного значення», – зазначається у повідомленні.

Як заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець під час прес-конференції в Укрінформі у четвер, 6 червня, “наші активісти в регіонах з понеділка збираються перекривати кордон з Польщею, щоб привернути увагу лідерів країн Європейського Союзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі”.

Як зауважив Волинець, патріотично налаштовані громадяни при підтримці шахтарів висловили своє обурення під будівлею ДП “Львіввугілля” на Львівщині 5 червня цього року.

“Вчора навколо підприємства вугільної промисловості “Львіввугілля” у Львівській області патріотично налаштовані громадяни України за підтримки шахтарів, профспілок взяли у кільце будівлю ДП “Львіввугілля”. Вони здійснили такий вчинок для того, щоб не допустити на підприємство маріонеток влади”, – пояснив Волинець.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому