Новини

На Полтавщині у чоловіка виявили гарячку Західного Нілу

У жителя одного з районів Полтавської області зафіксували гарячку Західного Нілу. Інфекція передається через укуси комарів, але інфікована людина не заразна.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я, пише “Четверта студія” з посиланням на “Громадське”.

У чоловіка підвищилася температура тіла до 39°C, з’явилася слабкість та ломота у м’язах. Його госпіталізували та провели аналізи.

У ЦГЗ також наводять дані Європейського центру профілактики та контролю захворювань станом на 27 серпня відомо про 122 випадки інфікування. У Греції 54 хворих, зокрема 8 померлих, в Іспанії 44 хворих, зокрема двоє померлих, в Італії 22 хворих та в Румунії двоє.

Що це за хвороба?

Це вірусна хвороба, що передається через укуси комарів. У більшості людей інфекція протікає безсимптомно, проте може супроводжуватися різким підвищенням температури тіла, болем у горлі, м’язах, нудотою та діареєю. Може бути висипання на тілі, збільшення печінки та селезінки та ураження нервової системи.

Має літньо-осінню сезонність, частіше нею хворіють сільські жителі, а також любителі полювання, звідки ще одна назва — «качина лихоманка».

Головним джерелом гарячки Західного Нілу в природі є 17 видів переважно перелітних птахів, які у крові мають високі концентрації вірусу, а він циркулює в них до 2 тижнів. Комарі інфікуються під час харчування кров’ю інфікованих птахів та передають вірус далі в організм людей чи тварин. Рідко можливе контактне зараження кров’ю тварин. Від людини до людини не передається.

Як захиститися?

Рекомендують захищатися від укусів комарів, зокрема, обирати одяг зі щільної тканини та з довгими рукавами, використовувати спеціальні засоби від комарів та за потреби проводити дезінсекцію приміщення.

Вакцини від цієї гарячки немає.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

10 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

10 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

11 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

12 години тому