На опорні школи Стрийщини скерували 3,5 млн гривень

Новини 01 Березня, 2019 34
На опорні школи Стрийщини скерували 3,5 млн гривень

На опорні школи Стрийщини скерували 3,5 млн гривень

Для покращення матеріально технічної бази опорних шкіл Стрийського району за останні роки з державного бюджету виділено 3 млн 500 тис гривень.

Про це сьогодні, 1 березня, розповів голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький під час звіту.

«У Стрийському районі загальну середню освіту здобувають 5611 школярів. З ініціативи Президента, Уряду України реалізується ключова реформа освіти – Нова українська школа. Для реалізації реформи у Стрийському районі з бюджету виділено 3 млн 500 тис грн на закупівлю дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання та меблів», – зазначив Василь Зубрицький.

У межах соціальної програми Голови Благодійного фонду, дружини Президента України, Марини Порошенко втілюється програма “Інклюзивна освіта – рівень національної свідомості”. У 2018 році у районі розпочав свою роботу Інклюзивно-ресурсний центр. Для його відкриття проведено ремонтні роботи та закуплено обладнання на суму 550 тис грн.

В закладах освіти зреалізовано протягом 2016-2018 років 95 проектів (в тому числі 40 мікропроекти). Це в школах сіл Ланівка, Великі Дідушичі, Завадів, Нижня Лукавиця, Лисовичі, Угерсько, Лисятичі, Дуліби, Верчани, Станків, Подорожне, Олексичі, Нижня Стинава, Любинці.

За підсумками зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році дві школи Стрийського району увійшли в двадцятку кращих шкіл області. Це Дулібський навчально-виховний комплекс та Миртюківський навчально-виховний комплекс.

Коментарі

Позначки: , , ,