Новини

На найбільшому кладовищі Львова хрести викидають на смітники (ФОТО)

На Голосківському кладовищі Львова, напередодні Великодних свят, на смітники викинули десятки хрестів.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Юрій Ситник, який  оприлюднив світлини з місця події.

«Якщо зневажають мертвих – то не вірте, що шанують живих. Коли дорогою на цвинтар сонцесяйний хрунь, з радейка, повчав львівців менторським тоном, як то фест треба карантинитись, я згадав, як минулих відвідин могил родини на Голосківськім кладовищі кинулося мені в очі захаращення та засмічення найбільшого муніципального некрополя. Нині був ще більше вражений. Але що буду казати, подивіться самі на ці знимки – подібне робиться по всій території. Особливо кинулися в очі поламані та викинуті на смітники й узбіччя хрести. Таке ставлення до християнських символів підлеглих львівського богомільного мера є вельми символічним…», – зазначає у своєму дописі Юрій Ситник.

Скриншот ФБ
Фото: ФБ/Юрій Ситник
Фото: ФБ/Юрій Ситник

Довідково. Голосківське кладовище — найбільший некрополь сучасного Львова. Десяте за розміром кладовище на Україні, площа — 74,8 га. Розташоване у північно-західній частині Львова (Голоско, Шевченківський район), біля Брюховицького лісу. До початку 2004 року тут було поховано понад 63 тисяч людей.

Голосківське кладовище — одне з трьох кладовищ Львова, які відкриті для поховань (за станом на 2007 рік).

Як повідомив на своїй сторінці у ФБ Мар’ян Лозинський,  перед Славськом палії трави випалили територію цвинтаря.

Коментарі

Ольга Корнієнко